Accra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zwaar hoofd

Accra,
Ghana


De eerste plaats die we bezochten in Ghana was Accra. Accra is de hoofdstad van Ghana, maar helaas niet een erg mooie of leuke stad. Het is wel een grote stad met 2 miljoen inwoners. Wellicht is de openingszin bij Accra in de Lonely Planet wel alles zeggend, namelijk: "Nobody loves Accra".
Deze foto is genomen op Makola Market. Een gigantische dagelijkse markt waar je bijna niet normaal kan lopen. Het is lopen en duwen tussen de kramen door. Op de markt is van alles te koop. Je kan het zo gek niet verzinnen of het is er. Het voedselgedeelte van de markt is erg groot en het is altijd een mooi gezicht zoals de etenswaar is uitgestald en opgestapeld. Veel inwoners halen hier dan ook hun dagelijkse boodschappen.
We zijn een tijdje aan de rand van de markt gaan staan om wat foto's te maken. Op de markt zelf lukte dat eigenlijk niet. Deze jongeman viel op door de wankele stapel boekjes en tijdschriften op zijn hoofd. Hij trok er zelf ook een erg bedenkelijk gezicht bij. De witte achtergrond gaf het geheel een apart effect. Het is overigens een witte bestelwagen.