Kololi Beach

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Groentje

Kololi Beach,
Gambia


Eefje en ik gaan regelmatig in de winter de zon opzoeken. Tot onze favorieten behoren Curaçao en Gambia. Momenteel zijn we weer aan het zoeken, echter we weten nog niet waar we heen willen.

Bij Gambia had ik een beeld van alleen maar zon & zee, en van alleenstaande, oudere vrouwen... Ik heb ondertussen dit beeld wat moeten bijstellen. Er komen toch verrassend veel dieren voor, zoals gieren, lepelaars, kraanvogels en grondneushoornvogels, maar ook (reuzen-)hagedissen en kameleons. Verschillende kleine apensoorten, zoals de huzaaraap en de vervetaap zie je ook overal en al deze dieren ook nog eens vaak in de buurt van het resort waar je verblijft.

De vervetaap of groene meerkat is groenig met een zwart gezicht, een witte keel en witte snorharen. Groene meerkatten leven in groepen van minimaal 6 en maximaal 20, maar gemiddeld 12 dieren. Elke groep heeft een territorium gecentreerd rond een centrum van bomen of hoge struiken. Solitaire individuen komen bij groene meerkatten niet voor, hoewel sommigen wel aan de rand van een groep enigszins afgezonderd leven. In een groep zijn alle leeftijdsgroepen en beide seksen vertegenwoordigd. (bron: Wikipedia)