Tanameer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Echte schoonheid zit van binnen

Tanameer,
Ethiopië


In tegenstelling tot veel kerken, kathedralen en moskeeën, zien de kerken en kloosters in Ethiopië er aan de buitenkant vrij onopvallend uit. Maar wat voor mensen geldt, is ook hier van toepassing: 'echte schoonheid zit van binnen'.

De mooist gedecoreerde kloosters en kerken vind je op de (schier)eilanden in het Tanameer. De gebouwen dateren uit de 16de en 17de eeuw en zijn aan de binnenkant beschilderd met Bijbelse taferelen. Daarnaast worden er diverse bijzondere kerkelijke attributen en schatten van de vroegere Ethiopische keizers bewaard.

Dit is het Ura Kidane Mehretklooster op het schiereiland Zege. Dit klooster ligt bovenop een heuvel en is in één woord indrukwekkend. De kleurrijke muurschilderingen verkeren in zeer goede staat en zijn werkelijk prachtig om te zien. Het klooster wordt beheerd door deze priester, die tevens de sleutelbewaarder is. Hij blijft achter bij de enorme toegangsdeuren en geeft ons meer dan genoeg tijd om al het moois op ons gemak te bekijken. Veel van de schilderingen zitten verstopt achter gordijnen, daarom heeft een bezoek aan dit klooster veel weg van een ontdekkingstocht.