Asmara beste reistijd

Het weer in Asmara

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Asmara te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Asmara? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Asmara

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Asmara:De beste reistijd voor Asmara is oktober t/m maart. Twee uur rijden en je bent in een ander seizoen terecht gekomen, is een veel gezegde spreuk over Asmara. Dat kan kloppen want Asmara heeft drie klimaatsoorten: het berg- en plateauklimaat, waar het over het algemeen koeler is en meer neerslag valt; het steppeklimaat, dat ’s zomers, december en januari garantie biedt voor zéér hoge temperaturen en regen in de wintermaanden augustus en juli; en, in het oosten aan de Rode Zee, het woestijnklimaat met zowaar nóg hogere temperaturen! Vermijd de erzingend hete maanden en ga in hun winter.


Reisadvies
Voor Asmara geldt een negatief reisadvies.

Feestdagen
24 mei Bevrijdingsdag, 1 september Herdenking aan de start van de gewapende strijd, 11 september Engutash (Ethiopische nieuwe jaar).

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement.

Informatie over Asmara

Beste foto's & tips van Asmara

'39114' door saskiavangemert '39114' door saskiavangemert

EritreaAsmara

EritreaAsmara

Specerijen en kruiden

saskiavangemert

Ook allerlei specerijen en kruiden zijn op de markt in Asmara te vinden.

'39113' door saskiavangemert '39113' door saskiavangemert

EritreaAsmara

EritreaAsmara

Heerlijk vers fruit..

saskiavangemert

Vers en heerlijk fruit te koop op de markt in Asmara

'122382' door saskiavangemert '122382' door saskiavangemert

EritreaAsmara

EritreaAsmara

Sloppenwijk Asmara

saskiavangemert

Hoewel Asmara een erg mooi stadsbeeld kan hebben (mooie kathedraal, leuke terrasjes waar je cappucinno kunt drinken, mooi theater) is er ook een andere kant, iets buiten het centrum, zoals deze sloppenwijk waar de armoede goed te zien is.

Laat kaart zien