Ras Mohammed NP malaria

Is er malaria in Ras Mohammed NP en wat zijn de malaria gebieden Ras Mohammed NP? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Ras Mohammed NP, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Ras Mohammed NP. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Ras Mohammed NP verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Ras Mohammed NP om te zien of jouw Ras Mohammed NP reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Ras Mohammed NP is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Ras Mohammed NP

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Ras Mohammed NP.  

Informatie over Ras Mohammed NP

Beste foto's & tips van Ras Mohammed NP

'531617' door marjolijn '531617' door marjolijn

EgypteRas Mohammed NP

EgypteRas Mohammed NP

Ras Mohammed NP

marjolijn

We zijn in de zuidelijkste punt van de Sinaï-woestijn. Dit kust- en zeegebied werd in 1989 tot nationaal park (Ras Mohammed NP) uitgeroepen. Het zeegebied schijnt één van de beste duik- en snorkelplekken ter wereld te zijn, met uitgestrekte koraalriffen en ruim 1000 vissoorten. Zelf ben ik geen duiker/snorkelaar, dus ik vermeld dit op gezag van de reisgidsen. Wel heb ik er iets van gezien via een tripje met een boot met glazen bodem vanuit Sharm el-Sheik. Op het land vind je een mangrovenbos, dit vormt een belangrijke broedplaats voor vogels. Hier sta ik met mijn rug naar het mangrovenbos, en kijk naar een geul in de woestijn waar nog net wat badgasten aan de waterkant te zien zijn.

'508910' door MaJaTa '508910' door MaJaTa

EgypteRas Mohammed NP

EgypteRas Mohammed NP

Koraalrif bij Ras...M

MaJaTa

We zitten in het vliegtuig en maken ons klaar voor de landing op Sharm El Sjeikh. Spannend want onder me zie ik een van de vele en mooie koraalriffen die de Rode Zee rijk is en waar we deze week met een boot naar toe gaan. Jammer dar het in het gebied vaak zo onrustig is want het is een facinerend land zowel onder als bovenwater. Gelukkig was het in de tijd dat we er heen gingen erg rustig en hebben we genoten van de mooie onderwaterwereld.

'545161' door MaJaTa '545161' door MaJaTa

EgypteRas Mohammed NP

EgypteRas Mohammed NP

Een blue parrot fish

MaJaTa

Bij Ras Mohammed in Egypte zagen we deze mooi gekleurde papegaaivis in het water. Papegaaivissen zijn vrij grote (tot 100 cm.) opvallend gekleurde vissen met een sterke, op een snavel gelijkende bek. Deze bek is zelfs uitgerust met een extra scharnierend bot om een hefboomwerking te verkrijgen en daarmee kan hij zoveel kracht zetten zodat hij in staat is om zelfs grote stukken uit het levende koraal te bijten. Het overblijvende onverteerbare koraal dwarrelt als wit koraalzand naar de bodem en dank zij deze mooie vis "die een van de belangrijkste producenten is" van de bij vakantiegangers zo geliefde tropische witte zandstranden. s' Nachts heeft de papegaaivis een bijzondere manier gevonden om zich te beschermen tegen ontdekking door roofvissen. Als hij op de zandbodem of tussen koraaltakken een schuilplaats heeft gevonden scheidt hij door een speciale klier een soort slijm af, waarmee hij om zijn lichaam heen een doorzichtige cocon vormt, die als functie heeft dat hij door jagers niet kan worden opgemerkt door hun reukorganen. Dit zie je vaak alleen bij de jongere dieren.

Laat kaart zien