Egypte

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Egypte image

Alles voor een foto!

Egypte
Afrika
Travelireentje

Alles voor een foto!

Hallo mede reisreporters,

Hierbij een ervaring van mij in Egypte waar menigeen zich wellicht in zal herkennen.

Ik geef toe, ik ben niet altijd even netjes als het op het gebied van foto's maken aan komt. Ik ben denk dat ik niet de enige die wanneer er staat verboden te fotograferen de verleiding toch niet kan weerstaan. Dan zijn we weer net kinderen, wat verboden is, is extra interessant.

In 2008 maakte ik een Nijlcruise in Egypte, waarbij je vanaf de boot met de bus naar alle culturele hoogtepunten wordt gebracht, overigens absoluut een aanrader. Persoonlijk vind ik de overblijfselen van het oude Egypte iets wat je een keer gezien moet hebben.

Als onderdeel van het programma mochten de koningsgraven in de vallei der Koningen natuurlijk niet ontbreken. Overal bordjes met verboden te fotograferen en ook onze gids had benadrukt dat het niet mocht. Maar ja, ja julllie kennen mij niet persoonlijk, maar laat ik zeggen ik kan nogal eigenwijs zijn, vooral waar het op foto's aan komt ;-)

Ik moet zeggen het ging eigenlijk best goed, de eerste graven geen enkel probleem, de bewaking had niets door. Pas bij het derde graf ging het fout en werd mijn camera ineens weggegrist door een bewaker en weg was die. Shit. We hadden net een aardige afdaling gedaan het graf in via een flinke trap en ik ben niet zo'n traploper, maar opeens had ik nergens last van en vloog de trap weer op, achter mijn camera aan. Nou, die kreeg ik mooi niet terug, de bewaker stond intussen de foto's te wissen die ik gemaakt had. Toevallig en daar raakte kreeg ik een aardige paniekaanval van, stond op hetzelfde kaartje een foto van een dolfijn en jullie weten net als ik hoe moeilijk het is om die beesten goed op de foto te krijgen, op het juiste moment te klikken, meestal namelijk ben IK althans te laat. Dus je begrijpt het: stress met een grote S. Die foto's van die graven waren absoluut niet boeiend meer maar die ene van die dolfijn wel!
Ik intussen met gierende zenuwen naar onze gids en vertelde hem wat er was gebeurd. Ik kreeg een snelle blik, hij zei gelukkig niks, neem aan de ik niet de eerste eigenwijze toerist was en heeft na wat praten en wat geld schuiven mijn camera weer terug gekregen.

Pff wat een opluchting, ik natuurlijk gelijk kijken wat er gewist was, in de zenuwen kon ik de dolfijnenfoto natuurlijk niet vinden dus was ontroostbaar...

Later na rustig kijken bleek hij er gelukkig nog wel op te staan, pfff gelukkig zeg! Ik weer als een kind zo blij. Dus binnenkort de dolfijnenfoto hier te zien op deze site.

En, natuurlijk wel wat geleerd, en wat voorzichtiger geworden maar ja het blijft verleidelijk. Herkenbaar??

Foto's

7937d.jpg
7937d.jpg
Travelireentje