Okavangodelta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nr. 1000 Unesco World Heritage lijst

Okavangodelta,
Botswana


22 juni j.l. is de Okavango Delta in Botswana toegevoegd aan de [url="http://whc.unesco.org/en/list/1432" target="_blank"]Unesco World Heritage lijst.[/url] Omdat ik er pas ben geweest ben ik nieuwsgierig. Waarom stond het al niet eerder op de lijst?
Het is prachtig om erover heen [url="http://www.columbusmagazine.nl/afrika/botswana/okavangodelta/reisreporter/fotos/431250.html" target="_blank"]te vliegen.[/url] De kleine toestellen kunnen tot op zekere hoogte 'laag' vliegen. (indien geen fly in trip naar lodges, kies dan in elk geval een helicoptertour vanuit Maun).
Een tocht met een [url="http://www.columbusmagazine.nl/afrika/botswana/okavangodelta/reisreporter/fotos/434988.html" target="_blank"]mokoro [/url]mag natuurlijk niet ontbreken. Er zijn korte tochten, maar je kunt er ook een paar dagen op uit trekken. Lodges genoeg om uit te kiezen (een goedkope is er niet bij, alleen wat minder dure). In het Moremi Game Reserve en Chiefs Island moet je zijn voor het meeste wild. Ik was er 3e week van maart.... niet veel gezien. Nog volop water en groen overal.

En welke cultuur en natuur in de wereld heb ik eigenlijk al bezocht en welke zou ik nog willen bezoeken?
Voor als je ook nog niet een echte wishlist hebt: misschien kan[url="http://whc.unesco.org/en/list/" target="_blank"] deze lijst [/url]je helpen er eentje samen te stellen!