Chobe NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chobe NP image

Van Chobe Chilwero naar de Victoria Falls

Chobe NP
Botswana
Annemieke50

Van Chobe Chilwero naar de Victoria Falls

Blog 4

De dagen in Chobe Chilwero vlogen voorbij! We hebben de leeuwen gelukkig meerdere malen gezien, ook terwijl ze op jacht gingen. Een aantal keren werd er melding gemaakt van een luipaard, de ranger ging gelijk op jacht maar helaas... niet gezien. We vroegen ons ook wel eens af of dit was om ons lekker te maken en zoet te houden...
Maar dit kon de pret niet drukken we hebben er genoten! De prachtigste vogelsoorten, giraffen, impala’s, bushbucks, hippo’s en olifanten... Geweldig al die olifantenfamilies die we naar de waterkant zagen rennen eind van de middag, maar dan ook echt rennen! Heerlijk plonsen in het water, soms lekker elkaar gek makend! Zowel vanaf de kant als vanaf het water hebben we dit bewonderd en je wordt alleen maar stiller van die geweldige dieren.
Kleine baby's van 3 dagen oud die nog schrokken van hun slurf, echt schattig om te zien.

De laatste avond was er een verrassing volgens de crew van de Lodge. Na de gamedrive, waarvan we altijd als laatste terugkwamen, snel douchen en omkleden. Toen we aan kwamen lopen wisten we niet wat we zagen. Het hele grasveld was omgebouwd en prachtig verlicht. De grote barbecues stonden al klaar, maar eerst een lekker drankje met z'n allen in een kring.
Ja en dan zit je lekker sociaal te doen, kletsen met mensen van overal vandaan en dan komen er ineens een paar halve wilden aanrennen!
Natuurlijk super toeristisch maar je waant je toch even in een andere wereld! Dat ben je overigens ook;) maar toch...
Een heel leuk optreden en een heerlijk maal later lagen we helemaal voldaan en tevreden weer in onze prachtige lodge, dit was nou het goede leven!

De volgende dag konden we uitslapen want we vertrokken naar Zambia.
Geen vuiltje aan de lucht, alles was goed geregeld tot nu toe door Daan, onze geweldige vriendin, werkzaam bij een reisorganisatie, die ons weer geholpen had de reis uit te stippelen.
Heerlijk op ons gemak ontbeten, weer eens iets anders dan om 5.30 je bed uit.
Nog even lekker rondgelopen, de laatste foto's geschoten en toe kwam het busje ons halen om ons naar de grensovergang te brengen.
Een prachtig luxe busje met airco, niks mis mee dus dat zou wel weer goed komen. Nog een paar andere mensen opgepikt en gaan...
Bij de grens aangekomen, die bij de rivier de Chobe blijkt te zijn, komen er nog een aantal mensen aan die met het pontje mee naar de overkant gaan. Het blijken onze vrienden Cees en René te zijn die we overal weer tegenkomen! Gezellig dus! Bij de grens is het druk en chaotisch en we zien mensen waren smokkelen en vanaf de pont snel de spullen in klaarliggende mokoro’s verstoppen. Ook worden we bijna aangevallen door alle locals die hun waren proberen te slijten. Daar kan ik toch niet erg aan wennen! Snel wegwezen hier.
Aan de overkant staat weer een busje klaar en moeten we een klein stukje rijden naar de grensovergang in Kazungula.
Wij hebben geluk, we zijn zo aan de beurt, de 50 USD zo betaald, achter ons komt een bus vol mensen, dus we waren net op tijd! Er stonden in Botswana vrachtwagens die soms 5 dagen moeten wachten om naar de overkant te komen. Er kan er maar één per keer mee op de pont! Daar moet je niet aan denken in die snoeihitte!

Alles geregeld, op naar de Victoria Watervallen!!
In ons hotel Zambesi Sun aangekomen blijkt er een bijeenkomst te zijn, het ziet er zwart van de Afrikanen. Wat een shock na al die rust in de parken. Een beetje onwennig lopen we er rond en we besluiten de drukte te ontlopen en snel naar de watervallen te gaan.
Wat we dan te zien krijgen, stijgt al onze verwachtingen te boven! Wat een geweldige watermassa, met donderend geraas stort het naar beneden. We kunnen ons goed voorstellen dat deze watervallen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat! Ondanks de regencape die we kregen zijn we doorweekt, maar dat mag de pret niet drukken.
Wat spectaculair is dit en dan te bedenken dat we hier morgen met een helicopter boven gaan vliegen! Helemaal gaaf!
We lopen over de brug waarbij het lijkt alsof we een plensbui over ons heen krijgen en waar we tegelijkertijd door een regenboog lopen, wie heeft dat nu ooit gedaan! Wat een prachtige ervaring, helaas niet vast te leggen want onze filmcamera weigert al dienst, dus mijn fototoestel zit flink verstopt!
Helemaal voldaan lopen we langs het beeld van Livingstone, die op 17 november 1855 de watervallen bereikte en de watervallen vernoemde naar de toenmalige koninging van het Verenigd Koninkrijk, ook nog wat geschiedenis opgehaald dus.
Een beetje verdwaasd liepen we tussen de drukte bij het hotel.
We hebben een bedje uitgezocht in de drukte op het grasveld en met een lekker glaasje erbij zijn we heerlijk gaan relaxen. Ogen dicht en alleen maar luisteren naar het prachtige Afrikaanse taaltje dat om ons heen gesproken werd!
Op naar de volgende dag!!
Wordt vervolgd!

Foto's

6a359.jpg
6a359.jpg
Annemieke50
09477.jpg
09477.jpg
Annemieke50
9113d.jpg
9113d.jpg
Annemieke50
9113d.jpg
9113d.jpg
Annemieke50
6a359.jpg
6a359.jpg
Annemieke50
9113d.jpg
9113d.jpg
Annemieke50
7b461.jpg
7b461.jpg
Annemieke50
7b461.jpg
7b461.jpg
Annemieke50
7b461.jpg
7b461.jpg
Annemieke50