Chobe NP beste reistijd

Het weer in Chobe NP

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Chobe NP te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Chobe NP? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Chobe NP

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Chobe NP:


 

 

De beste reistijd voor Chobe NP is mei t/m september. Pula is niet alleen de Botswaanse munteenheid, maar ook het lokale woord voor regen. Het beste is om die plotselinge en heftige stortbuien gewoon te vermijden en dat betekent dus reizen tijdens de Botswaanse winter. Van april tot oktober heb je de beste combinatie van koelere dagen en warmere nachten. Dit is overigens ook de drukste periode, omdat de Zuid-Afrikaanse vakanties in dezelfde maanden vallen.

 

Reisadvies
Voor Chobe NP geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
16 januari Dag van de Martelaren, 1 juli Seretse Khama Dag, 30 september Onafhankelijkheidsdag, 26 december Dag van de Goede Will.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Chobe NP

Beste foto's & tips van Chobe NP

'198383' door Marjan '198383' door Marjan

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Oorgier

Marjan

De oorgier (Torgos tracheliotus) is een gier uit de familie van de Sperwerachtigen (Accipitridae). Hij komt alleen in Afrika voor. De vogel is ongeveer 1.15 meter lang en heeft een vleugelspanwijdte van 2,5 meter. De oorgier is een aaseter en vindt zijn prooi met zijn scherpe ogen. Vrijwel alle andere gieren en verwante condors hebben juist een uitstekend reukvermogen, dat bij de oorgier echter ontbreekt. Zoals vrijwel alle gieren heeft ook de oorgier een kale kop. Een gevederde kop zou binnen korte tijd doordrenkt zijn met bloed en andere lichaamssappen. De foto is genomen tijdens een prachtige selfdrive in het noorden van Chobe NP langs de rivier. De vogel in kwestie is een subadult, want hij heeft al wel de kale rode huid opm zijn kop maar heeft nog geen witte flanken en witte vleugellijnen onderop zijn vleugel.

'198424' door Fotomaatjes '198424' door Fotomaatjes

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Slurfmoe

Fotomaatjes

Het is inderdaad een zwaar ding, zo'n slurf, dus wat doe je dan als je er een beetje moe van wordt? Juist 'm even lekker weghangen. Gelukkig voor deze olifant dat hij nog 1 goede slagtand had, want de andere was al afgebroken.

'199243' door Fotomaatjes '199243' door Fotomaatjes

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Ondergang

Fotomaatjes

Dit beeld is fotografeerd in het Ihaha camp. Dit was ons uitzicht die avond. We moesten er snel bij zijn want binnen een paar minuten was de zon al weer verdwenen.

Kaart van Chobe NP en omgeving