Angola stekker

Angola – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Angola, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Angola gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Angola gebruikt kunnen worden zijn : Type C
Stekker C

Informatie over Angola

'554892' door RoyanvanVelse '554892' door RoyanvanVelse

AngolaKustgebied

AngolaKustgebied

Een lange weg

Angola heeft nog een lange weg te gaan. Het is één van de grotere landen in Afrika maar het is ook een land dat veel ellende heeft gekend. Er liggen nog talloze mijnen door het land maar wegen als deze, dwars door het typische landschap, zijn relatief veilig. En ze worden gaandeweg ook beter.

'508603' door RoyanvanVelse '508603' door RoyanvanVelse

AngolaHuambo

AngolaHuambo

Na de oorlog

Een land heeft heel wat jaren nodig om te herstellen van een oorlog, zeker als deze heel lang heeft geduurd. Dat is ook het geval in Angola. Hier duurde de burgeroorlog zo'n 40 jaar en allerlei landen bemoeiden zich ermee. Als eerste de koloniale macht Portugal, en vervolgens Cuba en Zuid-Afrika. De rebel Jonas Savimbi, leider van de UNITA troepen, woonde in de stad Huambo en had hier ook veel troepen liggen. Hier is veel gevochten. De stad heeft zwaar te lijden gehad, hetgeen te zien is aan dit soort gebouwen. Het gaat nog heel wat jaren duren voordat Angola alles heeft op kunnen ruimen. De ingestorte gebouwen zijn daarbij de minste zorg: de miljoenen landmijnen die nog geruimd moeten worden zijn veel zorgwekkender.

'499850' door RoyanvanVelse '499850' door RoyanvanVelse

AngolaHuambo

AngolaHuambo

Oorlogsgeweld in...An

Na een lange en bloedige burgeroorlog is de vrede in Angola pas aan het begin van deze eeuw wedergekeerd. Maar de sporen zijn er nog steeds. Niet alleen aan de gebouwen, maar ook aan de vele verminkte mensen. En de onzichtbare en levensgevaarlijke sporen maken nog iedere dag slachtoffers: de miljoenen landmijnen in het land. Deze foto heb ik genomen in de stad Huambo. Deze stad vormde het hoofdkwartier van de UNITA rebellenleider Savimbi. In de oorlog is geen enkel gebouw onbeschadigd gebleven. Op een hoogte van 1800 meter zijn de nachten er wat frisser dan in de tropische laaglanden en de omgeving is écht Afrikaans te noemen: grote, uitgestrekte savannes met tal van mogelijkheden. Maar er zijn geen grote dieren meer. Ze hebben de oorlogen niet overleefd en het zal met name door de landmijnen nog een tijd duren voordat dit deel van Afrika weer veilig is voor ze.

Bekijk alle Angola foto's en tips