Ierland

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter adelheid

Ierland ligt ten oosten van Groot-Britannië. Het land telt meer dan 4 miljoen inwoners en heeft een gematigd zeeklimaat. Veel mensen zullen bij Ierland waarschijnlijk denken aan Ierse pubs, veel bier en lallende Ieren. En bezoekje aan een echte Ierse pub mag natuurlijk niet ontbreken, maar dat is niet het enige in Ierland.

Het gezellige Dublin is de hoofdstad en ideaal voor een stedentrip. Het kent vele historische gebouwen zoals het Christ Church Cathedral, het oudste gebouw van de stad, Dublin Castle aan de Liffey rivier en de grootste kerk in Dublin, de St. Patrick’s Cathedral. Wandel langs de haven, door de wijken of neem een boottocht door Dublin Bay om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. Ook interessant is om de meer dan honderd jaar oude gevangenis Kilmainham Gaol te bezoeken, dat tegenwoordig als museum dient. Even uitrusten omgeven door groen kan bijvoorbeeld in Phoenix Park of St. Stephen’s Green. Voor uitgaan, winkelen en pubs ga je naar Temple Bar. Als je genoeg hebt van de stad, pak dan de tram en na een klein halfuurtje reizen ben je bij de kust.

In het zuiden ligt het sfeervolle stadje Cork, met als belangrijkste bezienswaardigheden de Blarney Castle en St. Peter and Paul’s Church. Boter was lang de bron van inkomsten voor Cork, dus wat je ook niet mag missen is de Butter Exchange waar je rondleidingen kunt krijgen. Winkelliefhebbers kunnen terecht in de St. Patrick Street en voor een drankje naar een van de vele pubs. Ga met de boot naar de dichtbijgelegen plaatsen, zoals Cobh, het havenstadje met zijn Charles Fort waarvandaan je prachtig uitzicht hebt.

Galway wordt ook wel het culturele hart van Ierland genoemd. Bereid je voor op boeiende middeleeuwse historie, goed bewaarde architectuur en oude kastelen. Je kunt ook uitstapjes maken naar de stad Clifden of naar het beroemde klooster Kylemore Abbey.

De kust van het zuidoosten heeft witte zandstranden, maar ook rotsachtige gedeeltes. Je vind er mooie steden als Kilkenny, Lismore en County Meath, waar je overblijfselen uit het verleden zult aantreffen, zoals graftombes, kastelen en Keltische kruizen. De regio Kerry is perfect om met de auto te verkennen via verschillende routes over de Ring of Kerry en Ring of Beara. Prachtige uitzichten en authentieke plaatsjes gegarandeerd.

Een bezoekje brengen aan een van de vele kloosters of kathedralen, allemaal met een unieke geschiedenis, tot rust komen op één van de eilandjes voor de kust of je laten meenemen in de drukte van de stad; Ierland is een land vol (groene!) mogelijkheden.

Informatie over Ierland

Populaire highlights van Ierland

Alle highlights van Ierland

Beste foto's & tips van Ierland

Al rijdend richting de Causeway Giants moet je ook zeker even stop bij Carrick-a-Rede. Trek een paar makkelijke schoenen aan en wandel langs de schitterende ...

>>

Deze vogels zijn en blijven altijd leuk, in de kolonies veel geknor vanuit hun holletjes. Onhandig gefladder en met wat pech zitten ze met z'n duizenden op z...

>>

In Slieve Leage (bij Killybegs) In de Ierse county Donegal kon ik nog geen twee weken geleden deze prachtige zeeklif bewonderen. De kliffen hier zouden de ho...

>>

Praktische informatie over Ierland

Kaart van Ierland en omgeving

Laatste Ierland Artikelen

Met onze reisgids Ierland ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
10 tips voor veilig links rijden op reis

28 mrt 2017, Landen als Ierland, Zuid-Afrika en Australië lenen zich uitstekend voor roadtrips. Het is dan ook aan te raden om een auto of camper te huren. Maar hoe je het ook wendt of keert, links rijden blijft wennen. Deze tien tips helpen je op weg.

0
Foto-album
Prachtig: de plek waar water en rotsen elkaar ontmoeten

01 nov 2016, Het dramatische uitzicht van scherpe rotsen en hoge kliffen waar de golven tegen aan breken, verveelt nooit. Columbus heeft een aantal prachtige plekken voor je uitgezocht waar dit machtige natuurgeweld plaatsvindt.

1
Reisnieuws
Dublin: 3 favoriete kroegentochten

06 okt 2016, De weg naar het hart gaat door de maag. Dat geldt dubbel en dwars in Dublin, waar je de befaamde Ierse gezelligheid en gastvrijheid in ontelbare pubs vindt. Dankzij de bescheiden grootte van het centrum kun je van bar naar bar hoppen en onderweg o...

0