Ierland reviews

8
Ierland Dublin
roos was hier 15 Mar 2018
Deze herfst ben ik met mijn vriend naar Dublin geweest. Op maandag vlogen we heen op zaterdag terug. Met Ryan air is dit heel voordelig en snel. De grote highlights zijn zeker de moeite waard. Hier onder een aantal leuke plekken waar we toevallig tegenaan liepen: In het Trinity college: in de Science galerie een indrukwekkende tentoonstelling was over geweld. Als je aan het einde van de O'connel straat iets door loopt kom je bij 'the hugh lane- dublin city gallery, de moeite waard als je van moderne kunst houdt en gratis. Een dag de stad uit: ga naar Bru na Boinne met een georganiseerde busreis vanuit de stad. Ten midden van het boeren land ligt newgrange, een 3000 jaar oude tombe en niet voor niets wereld erfgoed. Als je tijd hebt om een dagje de stad uit te gaan, zou ik dit doen. Het Irish Museum of Modern Art( naast de kilmainham goal), ook als je niet van kunst houdt is dit gratis te betreden gebouw de moeite waard, het oud veteranen rusthuis is een prachtig paleis achtig gebouw ten midden van een romantisch park en tuin. The Beer Market is een leuk speciaal bieren cafe waar je ook kunt eten en tafelvoetbal kunt spelen. Hit is te vinden op 13 High Street vanaf het centrum gezien voorbij christ church cathedral.
Stad
  • goede combi van lekkere cafe's en cultuur.
  • duur
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Ierland doolin
Dalix was hier 31 Mar 2017
Doolin, een dorpje vol muziek! Als je in Ierland bent en de prachtige streek ‘The Burren’ bezoekt, of je je vergaapt aan de indrukwekkende ‘Cliffs of Moher’, ben je zo dicht bij Doolin, dat je dit authentieke dorpje eigenlijk niet mag overslaan. Het dorpje is een pareltje! Het is eigenlijk nauwelijks een dorp te noemen want het bestaat voornamelijk uit kleine groepjes huizen en er wonen nog geen 300 mensen. Er is geen supermarkt, geen pinautomaat, maar er zijn wel drie pubs die elke avond helemaal vol zijn (het schijnt dat er inmiddels een vierde is). Hier wordt traditionele Ierse muziek gemaakt. We beginnen in O'Connors, de oudste van de drie en bestellen een pint Guinness. Dit warme en gezellige café zit vol vrolijke mensen die genieten van een praatje, een biertje en natuurlijk de muziek. Al snel raken we in gesprek met de andere pub gangers. We praten over muziek, de Ierse gewoonten en het leven op het Ierse platteland. Er volgen nog meer pints, er wordt veel gelachen en de live band blijft, aangemoedigd door de gasten, de ene folk song na de andere spelen. Vervolgens bezoeken we de andere twee pubs en ook daar is de sfeer fantastisch. Eigenlijk willen we hier niet meer weg, maar om twee uur ’s nachts zoeken we ons tentje op dat een boer speciaal voor ons op zijn land opgezet heeft en vallen in slaap met op de achtergrond de muziek van een fluit, violen en banjo’s. Doolin is een absolute aanrader voor wie het typische Ierse leven op het platteland wil beleven!
Stad
  • Vriendelijke mensen
  • Goedkoop
  • Zeer traditioneel
  • Er gaan weinig bussen heen, dus een auto is handig, maar liften is zeer makkelijk in Ierland
Review geplaatst op 2019-03-26
9
Ierland
Dublin is een aanrader voor de jonge, vibrante student die cultuur wilt combineren met historie en pubs. De Ieren zijn erg sociaal en helpen je altijd!
Land
  • Gastvriendelijkheid
  • weer
Review geplaatst op 2016-11-20
10
Ierland
JBussers was hier 30 Sep 2016
In Dublin heb je vele cafés en restaurants waar je lekker kan drinken en eten. Dublin staat echter niet bekend om zijn geweldige keuken, althans bij mij niet. Met drie vrienden ben ik in Dublin geweest en hadden wij een goede bodem nodig voor een gezellige avond. Ik denk dat er met mij vele zijn die dit nodig hebben in deze stad. Het restaurant Crackbird staat in de lonely planet en in meerdere boekjes. Maar wat krijg je hier nu allemaal? Kip Kip en nog eens Kip. Je hebt de keuze uit een main dish --> Kip ( verschillend klaargemaakt) en een side dish. De side dish kan je kiezen uit een gepofte aardappel of aardappelsalade, aardappelkroketjes (geen aanrader) en nog een aantal dingen. De kip is echt heerlijk en zeker een aanrader. In het restaurant staat een dj te draaien met veel top 40 muziek. De muziek staat wel een beetje hard.
Land
  • Heerlijke kip
  • Leuke muziek
  • Harde muziek
  • Weinig keus
Review geplaatst op 2016-10-06
10
Ierland
JBussers was hier 31 Aug 2016
Het Trinity college vind je in Dublin. Een prachtige universiteit waar je een geweldige bezienswaardigheid kunt bezoeken. De universiteit met zijn binnenplaats is op zich al een bezienswaardigheid maar dan heb je de bibliotheek nog niet bezocht. De bibliotheek is namelijk (naar mijn mening) de mooiste bezienswaardigheid in de Universiteit. De bibliotheek, The Long room, heeft ongeveer 200.000 boeken staan. Waarvan een aantal heel heel oud zijn en heel belangrijk voor Ierland. Als je in Dublin bent bezoek deze bibliotheek, je zult er geen spijt van hebben.
Land
  • Prachtige bibliotheek
  • Cultuur
  • vol met toeristen
Review geplaatst op 2016-10-03
9
Ierland
JBussers was hier 31 Aug 2016
Onlosmakelijk verbonden met Dublin is Guinnes. Om erachter te komen hoe Guinnes wordt gemaakt heeft Guinnes iets heel slims bedacht. Heel commercieel hebben zij een attractie gemaakt om de brouwerij te bezoeken. Je gaat door het hele proces heen in verschillende etages. Zo kom je eerst bij de ingrediënten van Guinnes en ga je steeds verder naar het proces en hoe het wordt gemaakt. Ondertussen kan je nog even proeven om op de laatste verdieping uit te komen in een skybar. Een bar waar je je pint krijgt en kan genieten van het mooie uitzicht. Er is namelijk een bar gemaakt met aan de buitenzijdes alleen maar ramen. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Om guinnes te bezoeken kan je beter vooraf een ticket op internet reserveren. Hiermee bespaar je geld en tijd. Het is namelijk vrij druk. De tickets kosten om en nabij de 18-20 euro.
Land
  • Mooi opgezet
  • Mooie skybar
  • Proeven van Guinnes
  • Druk
  • duur
Review geplaatst op 2016-10-03
5
Ierland
JBussers was hier 31 Aug 2016
The Spire of Dublin, ook wel the monument of light genoemd staat op O'Connelstreet in Dublin. Het is een 120 meter hoog kunstwerk waar 4 miljoen euro voor is uitgetrokken. Het zou het straatbeeld van Dublin een beter aanzien moeten geven. Als ik heel eerlijk moet zijn vond ik er echt helemaal niks aan. De mensen in Dublin zijn het hier overigens voor het grotendeel wel mee eens gezien de vele bijnamen die ze al hebben verzonnen. The stiffy on the Liffy, Stiletto in the ghetto, Erection in the intersection. Ik zou dus niet snel zeggen ga naar Dublin voor the Stiffy on the Liffy. Dit neemt echter niet weg dat Dublin geweldig is en je daar zeker wel heen moet gaan. Als je er dan toch bent is het misschien toch wel leuk om even te gaan kijken naar The Spire.
Land
  • goed te bereiken
  • Niet heel bijzonder
  • Geen uitstraling
Review geplaatst op 2016-10-03
8
Ierland
Deze herfst ben ik met mijn vriend naar Dublin geweest. Op maandag vlogen we heen op zaterdag terug. Met Ryan air is dit heel voordelig en snel. De grote highlights zijn zeker de moeite waard. Hier onder een aantal leuke plekken waar we toevallig tegenaan liepen: In het Trinity college: in de Science galerie een indrukwekkende tentoonstelling was over geweld. Als je aan het einde van de O'connel straat iets door loopt kom je bij 'the hugh lane- dublin city gallery, de moeite waard als je van moderne kunst houdt en gratis. Een dag de stad uit: ga naar Bru na Boinne met een georganiseerde busreis vanuit de stad. Ten midden van het boeren land ligt newgrange, een 3000 jaar oude tombe en niet voor niets wereld erfgoed. Als je tijd hebt om een dagje de stad uit te gaan, zou ik dit doen. Het Irish Museum of Modern Art( naast de kilmainham goal), ook als je niet van kunst houdt is dit gratis te betreden gebouw de moeite waard, het oud veteranen rusthuis is een prachtig paleis achtig gebouw ten midden van een romantisch park en tuin. The Beer Market is een leuk speciaal bieren cafe waar je ook kunt eten en tafelvoetbal kunt spelen. Hit is te vinden op 13 High Street vanaf het centrum gezien voorbij christ church cathedral.
Land
  • goede combi van lekkere cafe's en cultuur.
  • duur
Review geplaatst op 2016-10-24
9
Ierland
JoshuaX was hier 31 Jul 2016
De Powerscourt waterval ligt een half uur rijden ten Zuiden van Dublin. Het is de hoogste waterval van Ierland en glijdt als een sluier 121 meter van een hoge rots. Het is echter de hele omgeving waarin de waterval zich bevindt, die dit echt een uitzonderlijk mooie plek maakt. Duizenden varens, beboste hellingen, rotswanden, een klein riviertje en grote rotsblokken met mooie vormen rondom de poel onder aan de waterval. De waterval ligt op het Powerscourt Estate, waar ook de meer toeristische Powerscourt House & Gardens onderdeel van uitmaken. Maar deze plek is puur natuur, ligt 6 kilometer verderop en is erg rustig. Bijna alle toeristen beperken zich tot de House & Gardens. Je kunt hier een korte wandeling langs het riviertje maken, tussen de bomen, langs vele varens, met zicht op de lange sluierwaterval tussen de boomtakken door. Via keien in het riviertje kun je al springend oversteken als je zin in een avontuurtje hebt. Daarna de rotsblokken onder aan de waterval beklimmen en kijken hoe het water ver boven je naar beneden komt vallen. Het is eenvoudigweg genieten van deze verrassende en bijzondere plek die je niet op zo'n Estate verwacht.
Land
  • hoogste waterval van Ierland
  • schitterende omgeving rond waterval
  • Goed bereikbaar vanuit Dublin
  • Beperkte wandelmogelijkheden
Review geplaatst op 2016-09-28
10
Ierland Caherciveen
JoshuaX was hier 31 Jul 2016
In de vroege Middeleeuwen leefden bijna alle Ieren, een half miljoen in getal, in ringforten. Er zijn inmiddels 40.000 ringforten in Ierland geïdentificeerd, maar meestal is er niets meer van over. De plaats Cahersiveen op het schiereiland Iveragh herbergt echter twee stenen ringforten in werkelijk schitterende staat. Ze liggen slechts 300 meter uit elkaar. De ringforten uit de 4e Eeuw dienden als een soort boerenhofstede en tegelijkertijd moesten ze beschermen tegen kou, wind en vijandigheden. Binnen die 3 meter dikke muren waren kamertjes gebouwd, onder meer voor opslag. Aan de binnenkant stonden kleine hutjes of een grote "korf" van steen. Daar kon een verwarmend vuur worden gebrand. De ringforten waren gebouwd op een verhoging, waardoor je mooie uitzichten op het omringende land hebt. Zo zie je vanuit het Cahergall ringfort het Ballycarberry Castle liggen, het ultieme voorbeeld van hoe een kasteelruïne er uit hoort te zien. Dit kasteel kun je het beste in de avond bezoeken, dan hangt er een bijzondere, mystieke en zelfs beetje enge sfeer. Bijzonder is dat ook deze ringforten én het kasteel vrij toegankelijk zijn, ze staan bij een boer op het land. Dit zie je door heel Ierland heen, wat mooi dat dat nog kan, vond ik. Om het nog mooier te maken, kun je op 4 kilometer van Cahersiveen de alleenstaande berg Cnoc na dTobar beklimmen, waarbij je een route langs 13 witte Keltische Kruizen volgt naar de bergtop. De uitzichten horen bij de beste van heel Ierland.
Stad
  • Prachtige historische bezienswaardigheden
  • Topwandeling in Ierland nabij
  • Uitstekende B&B's in Cahersiveen
  • Ligt gunstig halverwege de Ring of Kerry
  • Weinig toeristen stoppen hier
  • De Ring of Kerry zelf is wel wat toeristisch
Review geplaatst op 2016-12-02
9
Ierland Dublin
JoshuaX was hier 31 Jul 2016
De Powerscourt waterval ligt een half uur rijden ten Zuiden van Dublin. Het is de hoogste waterval van Ierland en glijdt als een sluier 121 meter van een hoge rots. Het is echter de hele omgeving waarin de waterval zich bevindt, die dit echt een uitzonderlijk mooie plek maakt. Duizenden varens, beboste hellingen, rotswanden, een klein riviertje en grote rotsblokken met mooie vormen rondom de poel onder aan de waterval. De waterval ligt op het Powerscourt Estate, waar ook de meer toeristische Powerscourt House & Gardens onderdeel van uitmaken. Maar deze plek is puur natuur, ligt 6 kilometer verderop en is erg rustig. Bijna alle toeristen beperken zich tot de House & Gardens. Je kunt hier een korte wandeling langs het riviertje maken, tussen de bomen, langs vele varens, met zicht op de lange sluierwaterval tussen de boomtakken door. Via keien in het riviertje kun je al springend oversteken als je zin in een avontuurtje hebt. Daarna de rotsblokken onder aan de waterval beklimmen en kijken hoe het water ver boven je naar beneden komt vallen. Het is eenvoudigweg genieten van deze verrassende en bijzondere plek die je niet op zo'n Estate verwacht.
Stad
  • hoogste waterval van Ierland
  • schitterende omgeving rond waterval
  • Goed bereikbaar vanuit Dublin
  • Beperkte wandelmogelijkheden
Review geplaatst op 2016-09-28
9
Ierland Cahersiveen
JoshuaX was hier 31 Jul 2016
Langs de Ring of Kerry ligt het avontuur om de hoek, bijvoorbeeld bij het plaatjes Cahersiveen. Slechts 4 km buiten de Ring start het pelgrimspad naar de top van de 690 meter hoge berg 'Cnoc na dTobar' (berg van de bronnen). Deze middelzware wandelroute is in 2015 door de wandelvereniging van Kerry nieuw leven ingeblazen, helemaal opnieuw uitgezet. Wat heel mooi is aan deze tocht, is dat je continu onbelemmerd zicht hebt op de omgeving. De uitzichten zijn al na 10 minuten klimmen overweldigend en hoe hoger je komt hoe meer het landschap rondom zich prijs geeft. Je kijkt over baaien, ziet een deel van het Iveragh schiereiland (ontelbare gele en groen vlakjes ver beneden je), Valentia Island, en zelfs het Dingle schiereiland. De tocht duurt ongeveer 5 uur (retour) en leidt je langs 13 witgeschilderde Keltische kruizen al zigzaggend naar de top waar het laatste, enorm grote, Keltisch Kruis staat. Het geeft een prachtig, mythisch gezicht, die kruizen op de berg. In augustus is de hele berg paarsgekleurd van de heide waar je tussendoor loopt. Deze tocht is nog relatief onbekend, je vindt hem ook niet een reisboek. We zijn in 5 uur wandelen maar enkele wandelaars tegengekomen. Er is een klein parkeerplaatsje aan de voet van de berg, geschikt voor maar acht auto's of zo. Dat geeft al aan dat je hier nooit drukte hoeft te verwachten. Een absolute aanrader, wel bij (redelijk) goed weer doen!
Stad
  • overweldigende uitzichten
  • zeer rustig, weinig wandelaars
  • bijzondere pelgrimsfeer met keltische kruizen
  • slim uitgezette route, middelzwaar
  • weergevoelig
  • vereist enige fitheid, 690 meter klimmen
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Ierland
JoshuaX was hier 31 Jul 2016
Dit zijn de plekjes waar je wegdroomt van mythisch Ierland. De Rock of Dunamase met erop de kasteelruïne van Dunamase, waarvan nog verschillende muren overeind staan met trappetjes en mooie doorkijkjes op het omringende landschap, een plek om te ontdekken en beleven. Zoals zo vaak in Ierland vrije toegang. Vroeger overzag de landheer vanuit het kasteel het Ierse landschap. Geweldig veel sfeer en de ultieme plek voor een picknick. Als je van Dublin naar de toeristische Rock of Cashel rijdt, verlaat de snelweg dan bij Portlaoise (de Rock staat aangegeven) en ga richting Stradbally. Dan kom je na ongeveer 7 kilometer de Rock tegen nadat je een prachtig omhegd weggetje bent doorgereden, waarbij je maar hoopt geen tegenligger te ontmoeten. Maar daar heb je hier gelukkig niet veel kans op.......een heerlijk rustig en sfeervol alternatief als je het toerisme bij de Rock of Cashel wilt ontwijken. Toen we daar later op de dag aankwamen, dacht ik al met weemoed terug aan de Rock of Dunamase.
Land
  • Prachtige uitzichten op landerijen
  • klimmen en klauteren over muren
  • heerlijke sfeer
  • (bijna) niemand te bekennen
  • vrij toegankelijk
  • Geweldige picknickplek om bij weg te dromen
  • Enigzins moeilijk te vinden
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Ierland County Wicklow
JoshuaX was hier 31 Jul 2016
In de Glendalough vallei komen Ierse cultuur en natuur perfect samen. Beneden in het dal liggen de restanten van het klooster dat door St. Kevin in de 6e eeuw is gesticht, een round tower, kerkjes, Keltische kruizen. Als je van dit soort mystiek houdt, kun je hier je hart ophalen. Een bezoek is naar mijn mening echt niet compleet als je de fantastische Spinc Trail van 6 km rond het Upper Lake niet bewandelt. Daarbij krijg je de meest geweldige uitzichten voorgeschoteld, loop je over 600 traptreden (gemaakt van oude spoorbalken) door een sprookjesachtig bemost bos, kom je langs een andere kloosterruïne en eigenlijk al het andere dat Ierland zo mooi maakt. Als de traptreden te zwaar lijken, kun je ook rechtsom het Upper lake wandelen en weer dezelfde weg terugkeren, hier is geen sprake van enige stijging. Een prachtige plek die ontdekt moet worden door verder de vallei in te wandelen, en je niet te beperken tot het bekende kloosterterrein aan het begin.
Regio
  • Ierse cultuur en natuur ineen
  • Prachtige wandeling, afwisselend
  • Ook bij minder weer zeer de moeite waard
  • De volledige Spinc Trail is middelzwaar
  • Kan druk zijn, maar niet tijdens de wandeling
Review geplaatst op 2016-09-28
9
Ierland
sidonius was hier 31 Jul 2016
Ga je voor het ruige, traditionele, landelijke en dunbevolkte Ierland waar de tijd lijkt stil te staan, dan is Connemara een aanrader. Deze streek in het westen van County Galway bestaat uit veenland waar nog turf gestoken en gedroogd wordt, met meertjes, bergen en een rotsachtige kust met soms hoge kliffen. Lage stenen muurtjes scheiden de gras- en veenlanden en geven het landschap zijn authentieke sfeer. Je kunt de heilige berg Croagh Patrick beklimmen, iets ten zuidwesten van het leuke plaatsje Westport; op de laatste vrijdag en de laatste zondag van juli worden hier pelgrimstochten gehouden. Westport is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van dit gebied. Galway is mooie studentenstad met het levendige Quartier Latin waar straatmuzikanten zorgen voor een typisch Iers sfeertje. Een mooie route is de R335 vanuit Westport langs de baai naar het westen, de R336 en het Connemara National Park. Galway heeft een vliegveld. Of neem vanuit Dublin snelweg M4/M6.
Land
  • Buiten de gebaande paden
  • Authentiek Ierland
  • Mooie landschappen
  • Weinig toeristen
  • Het weer kan tegen zitten in Ierland
Review geplaatst op 2016-09-09
10
Ierland
JoshuaX was hier 31 Jul 2016
In de vroege Middeleeuwen leefden bijna alle Ieren, een half miljoen in getal, in ringforten. Er zijn inmiddels 40.000 ringforten in Ierland geïdentificeerd, maar meestal is er niets meer van over. De plaats Cahersiveen op het schiereiland Iveragh herbergt echter twee stenen ringforten in werkelijk schitterende staat. Ze liggen slechts 300 meter uit elkaar. De ringforten uit de 4e Eeuw dienden als een soort boerenhofstede en tegelijkertijd moesten ze beschermen tegen kou, wind en vijandigheden. Binnen die 3 meter dikke muren waren kamertjes gebouwd, onder meer voor opslag. Aan de binnenkant stonden kleine hutjes of een grote "korf" van steen. Daar kon een verwarmend vuur worden gebrand. De ringforten waren gebouwd op een verhoging, waardoor je mooie uitzichten op het omringende land hebt. Zo zie je vanuit het Cahergall ringfort het Ballycarberry Castle liggen, het ultieme voorbeeld van hoe een kasteelruïne er uit hoort te zien. Dit kasteel kun je het beste in de avond bezoeken, dan hangt er een bijzondere, mystieke en zelfs beetje enge sfeer. Bijzonder is dat ook deze ringforten én het kasteel vrij toegankelijk zijn, ze staan bij een boer op het land. Dit zie je door heel Ierland heen, wat mooi dat dat nog kan, vond ik. Om het nog mooier te maken, kun je op 4 kilometer van Cahersiveen de alleenstaande berg Cnoc na dTobar beklimmen, waarbij je een route langs 13 witte Keltische Kruizen volgt naar de bergtop. De uitzichten horen bij de beste van heel Ierland.
Land
  • Prachtige historische bezienswaardigheden
  • Topwandeling in Ierland nabij
  • Uitstekende B&B's in Cahersiveen
  • Ligt gunstig halverwege de Ring of Kerry
  • Weinig toeristen stoppen hier
  • De Ring of Kerry zelf is wel wat toeristisch
Review geplaatst op 2016-12-02
8
Ierland Achill Eiland
sidonius was hier 31 Jul 2016
Achill Island was voor ons een verrassing. Ondanks het mistige en regenachtige weer hebben we genoten van dit eiland buiten de gebaande paden. Het is het grootste Ierse eiland, 22 km lang en 19 km breed. Je komt er via een brug bij Achill Sound. Neem vanaf de brug de kustweg naar het zuiden (The Atlantic Drive) en volg deze langs de kust. Geniet van het ene prachtige panorama na het andere. In het zuiden zijn hoge klifrotsen, in het noorden uitgestrekte zandstranden. Daartussen bergen en heuvels, afgewisseld met heidegrond, meertjes en veenmoerassen. Aan de zuidwestkust vind je Slievemore, ook wel Deserted Village genoemd. De arbeidershuisjes hier werden in 1848 verlaten als gevolg van de Grote Hongersnood die het land toen teisterde. Slievemore is de stille getuige van die ramp. Achill Island leert je weer een andere kant van Ierland kennen.
Regio
  • Schitterende klifkusten in het Zuiden
  • Panoramische vergezichten
  • Uitgestrekte zandstranden in het Noorden
  • Authentiek Ierland
  • Het weer kan tegen zitten met mist en regen
Review geplaatst op 2016-10-23
10
Ierland
JoshuaX was hier 31 Jul 2016
Superlatieven schieten tekort om deze Bed & Breakfast aan te prijzen. De gastvrijheid van de gastvrouw en gastheer kent geen grenzen, het ontbijt is heerlijk en overvloedig, de kamers zijn ruim, gezellig en schoon, en de prijs is zeer vriendelijk. 's nachts is het er ook nog eens erg rustig, uitstekende slaapplek. Wij kregen bij aankomst meteen een High Tea voorgeschoteld, een voedzame lunch en wandelkaart mee de volgende dag toen we gingen wandelen. En dat allemaal 'on the house'! Rondom Cahersiveen zijn veel dingen te doen langs de Ring of Kerry, de B&B is daarom ook nog eens een uitstekend gelegen uitvalsbasis om enkele dagen hier rond te kijken. Kortom, kijk niet verder als je hier een verblijfplaats zoekt, Cul Draiochta hoort tot de top in Ierland als het op B&B aankomt!
Land
  • Prima kamers, licht, ruim en gezellig
  • Veel extra's die inbegrepen zijn
  • Gastvrijheid die je echt voelt!
  • Strategisch gunstig gelegen
  • 's Nachts heerlijk rustig voor de nachtrust
  • Geweldig ontbijt in fijne atmosfeer
  • Ligt aan de doorgaande weg (Ring of Kerry)
Review geplaatst op 2016-09-30
9
Ierland Araneilanden
JoshuaX was hier 31 Jul 2016
Deze eilanden worden door de Ieren zelf als 'het eind van de wereld' omschreven, ook omdat er na de eilanden niets meer is dan oceaan tot aan Noord Amerika. De sfeer is geweldig hier, ga vooral naar het kleinste eiland Inisheer, waar veel minder toeristen komen dan op het grootste eiland Inishmore. Duizenden gestapelde muurtjes, van kust tot kust, vormen kleine weilandjes op Inisheer, terwijl het eiland 6 km2 groot is. Een waanzinnig gezicht! Het beste is hier een mountainbike te huren als je aankomt met de boot en vervolgens tussen de muurtjes te fietsen. Je kunt bijzondere dingen bezoeken, een grafheuvel met ondergrondse kerk, een op de rotskust gestrand vrachtschip de 'Plassy', een kasteelruïne, een vuurtoren op het uiterste puntje en de Holy Well, ergens verborgen tussen de muurtjes. Sfeer, sfeer en sfeer, mythisch zoals je Ierland had voorgesteld. De enkele honderden bewoners spreken nog Iers onderling, Gaelic. Hier ga je ver terug in de tijd, absoluut doen!
Regio
  • Zéér bijzonder, unieke Gaelic cultuur
  • Inisheer is rustig, vrij weinig toeristen
  • Veel bezienswaardigheden op klein oppervlak
  • Geweldig met de mountainbike
  • Alleen met de boot bereikbaar, half uur varen
Review geplaatst op 2016-09-28
9
Ierland
sidonius was hier 31 Jul 2016
Het Dingle schiereiland mag je wat mij betreft niet overslaan bij een bezoek aan (zuidwest) Ierland. De Ring of Kerry om het Iveragh schiereiland heeft de naam en is bekend, maar ik zou gaan voor de "Ring of Dingle" die er ten noorden van ligt. Het plaatsje Dingle is het levendige hart met gezellige pubs en traditionele Ierse live muziek aan de haven. Prehistorische forten, bijenkorfhutten en kerkjes werpen je terug in de tijd. Midden in het hier en nu sta je aan spectaculaire rotskliffen bij Slea Head en langs het uiterste westen.
Land
  • Weinig toeristen
  • Spectaculaire riffen
  • Historische plekken
  • Dorpje Dingle met leuke pubs en live muziek
  • Smalle weggetjes
Review geplaatst op 2016-09-09