Ierland image
Ierland image Ierland image

Ierland

Reviews

Ierland
Europa
Emmy

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Ierland Dublin
roos was hier 15 Mar 2018
Deze herfst ben ik met mijn vriend naar Dublin geweest. Op maandag vlogen we heen op zaterdag terug. Met Ryan air is dit heel voordelig en snel. De grote highlights zijn zeker de moeite waard. Hier onder een aantal leuke plekken waar we toevallig tegenaan liepen: In het Trinity college: in de Science galerie een indrukwekkende tentoonstelling was over geweld. Als je aan het einde van de O'connel straat iets door loopt kom je bij 'the hugh lane- dublin city gallery, de moeite waard als je van moderne kunst houdt en gratis. Een dag de stad uit: ga naar Bru na Boinne met een georganiseerde busreis vanuit de stad. Ten midden van het boeren land ligt newgrange, een 3000 jaar oude tombe en niet voor niets wereld erfgoed. Als je tijd hebt om een dagje de stad uit te gaan, zou ik dit doen. Het Irish Museum of Modern Art( naast de kilmainham goal), ook als je niet van kunst houdt is dit gratis te betreden gebouw de moeite waard, het oud veteranen rusthuis is een prachtig paleis achtig gebouw ten midden van een romantisch park en tuin. The Beer Market is een leuk speciaal bieren cafe waar je ook kunt eten en tafelvoetbal kunt spelen. Hit is te vinden op 13 High Street vanaf het centrum gezien voorbij christ church cathedral.
Stad
  • goede combi van lekkere cafe's en cultuur.
  • duur
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Ierland Doolin
Doolin, een dorpje vol muziek! Als je in Ierland bent en de prachtige streek ‘The Burren’ bezoekt, of je je vergaapt aan de indrukwekkende ‘Cliffs of Moher’, ben je zo dicht bij Doolin, dat je dit authentieke dorpje eigenlijk niet mag overslaan. Het dorpje is een pareltje! Het is eigenlijk nauwelijks een dorp te noemen want het bestaat voornamelijk uit kleine groepjes huizen en er wonen nog geen 300 mensen. Er is geen supermarkt, geen pinautomaat, maar er zijn wel drie pubs die elke avond helemaal vol zijn (het schijnt dat er inmiddels een vierde is). Hier wordt traditionele Ierse muziek gemaakt. We beginnen in O'Connors, de oudste van de drie en bestellen een pint Guinness. Dit warme en gezellige café zit vol vrolijke mensen die genieten van een praatje, een biertje en natuurlijk de muziek. Al snel raken we in gesprek met de andere pub gangers. We praten over muziek, de Ierse gewoonten en het leven op het Ierse platteland. Er volgen nog meer pints, er wordt veel gelachen en de live band blijft, aangemoedigd door de gasten, de ene folk song na de andere spelen. Vervolgens bezoeken we de andere twee pubs en ook daar is de sfeer fantastisch. Eigenlijk willen we hier niet meer weg, maar om twee uur ’s nachts zoeken we ons tentje op dat een boer speciaal voor ons op zijn land opgezet heeft en vallen in slaap met op de achtergrond de muziek van een fluit, violen en banjo’s. Doolin is een absolute aanrader voor wie het typische Ierse leven op het platteland wil beleven!
Stad
  • Vriendelijke mensen
  • Goedkoop
  • Zeer traditioneel
  • Er gaan weinig bussen heen, dus een auto is handig, maar liften is zeer makkelijk in Ierland
Review geplaatst op 2019-03-26
9
Ierland
Dublin is een aanrader voor de jonge, vibrante student die cultuur wilt combineren met historie en pubs. De Ieren zijn erg sociaal en helpen je altijd!
Land
  • Gastvriendelijkheid
  • weer
Review geplaatst op 2016-11-20
10
Ierland
In Dublin heb je vele cafés en restaurants waar je lekker kan drinken en eten. Dublin staat echter niet bekend om zijn geweldige keuken, althans bij mij niet. Met drie vrienden ben ik in Dublin geweest en hadden wij een goede bodem nodig voor een gezellige avond. Ik denk dat er met mij vele zijn die dit nodig hebben in deze stad. Het restaurant Crackbird staat in de lonely planet en in meerdere boekjes. Maar wat krijg je hier nu allemaal? Kip Kip en nog eens Kip. Je hebt de keuze uit een main dish --> Kip ( verschillend klaargemaakt) en een side dish. De side dish kan je kiezen uit een gepofte aardappel of aardappelsalade, aardappelkroketjes (geen aanrader) en nog een aantal dingen. De kip is echt heerlijk en zeker een aanrader. In het restaurant staat een dj te draaien met veel top 40 muziek. De muziek staat wel een beetje hard.
Land
  • Heerlijke kip
  • Leuke muziek
  • Harde muziek
  • Weinig keus
Review geplaatst op 2016-10-06
10
Ierland
Het Trinity college vind je in Dublin. Een prachtige universiteit waar je een geweldige bezienswaardigheid kunt bezoeken. De universiteit met zijn binnenplaats is op zich al een bezienswaardigheid maar dan heb je de bibliotheek nog niet bezocht. De bibliotheek is namelijk (naar mijn mening) de mooiste bezienswaardigheid in de Universiteit. De bibliotheek, The Long room, heeft ongeveer 200.000 boeken staan. Waarvan een aantal heel heel oud zijn en heel belangrijk voor Ierland. Als je in Dublin bent bezoek deze bibliotheek, je zult er geen spijt van hebben.
Land
  • Prachtige bibliotheek
  • Cultuur
  • vol met toeristen
Review geplaatst op 2016-10-03
9
Ierland
Onlosmakelijk verbonden met Dublin is Guinnes. Om erachter te komen hoe Guinnes wordt gemaakt heeft Guinnes iets heel slims bedacht. Heel commercieel hebben zij een attractie gemaakt om de brouwerij te bezoeken. Je gaat door het hele proces heen in verschillende etages. Zo kom je eerst bij de ingrediënten van Guinnes en ga je steeds verder naar het proces en hoe het wordt gemaakt. Ondertussen kan je nog even proeven om op de laatste verdieping uit te komen in een skybar. Een bar waar je je pint krijgt en kan genieten van het mooie uitzicht. Er is namelijk een bar gemaakt met aan de buitenzijdes alleen maar ramen. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Om guinnes te bezoeken kan je beter vooraf een ticket op internet reserveren. Hiermee bespaar je geld en tijd. Het is namelijk vrij druk. De tickets kosten om en nabij de 18-20 euro.
Land
  • Mooi opgezet
  • Mooie skybar
  • Proeven van Guinnes
  • Druk
  • duur
Review geplaatst op 2016-10-03
5
Ierland
The Spire of Dublin, ook wel the monument of light genoemd staat op O'Connelstreet in Dublin. Het is een 120 meter hoog kunstwerk waar 4 miljoen euro voor is uitgetrokken. Het zou het straatbeeld van Dublin een beter aanzien moeten geven. Als ik heel eerlijk moet zijn vond ik er echt helemaal niks aan. De mensen in Dublin zijn het hier overigens voor het grotendeel wel mee eens gezien de vele bijnamen die ze al hebben verzonnen. The stiffy on the Liffy, Stiletto in the ghetto, Erection in the intersection. Ik zou dus niet snel zeggen ga naar Dublin voor the Stiffy on the Liffy. Dit neemt echter niet weg dat Dublin geweldig is en je daar zeker wel heen moet gaan. Als je er dan toch bent is het misschien toch wel leuk om even te gaan kijken naar The Spire.
Land
  • goed te bereiken
  • Niet heel bijzonder
  • Geen uitstraling
Review geplaatst op 2016-10-03
8
Ierland
Deze herfst ben ik met mijn vriend naar Dublin geweest. Op maandag vlogen we heen op zaterdag terug. Met Ryan air is dit heel voordelig en snel. De grote highlights zijn zeker de moeite waard. Hier onder een aantal leuke plekken waar we toevallig tegenaan liepen: In het Trinity college: in de Science galerie een indrukwekkende tentoonstelling was over geweld. Als je aan het einde van de O'connel straat iets door loopt kom je bij 'the hugh lane- dublin city gallery, de moeite waard als je van moderne kunst houdt en gratis. Een dag de stad uit: ga naar Bru na Boinne met een georganiseerde busreis vanuit de stad. Ten midden van het boeren land ligt newgrange, een 3000 jaar oude tombe en niet voor niets wereld erfgoed. Als je tijd hebt om een dagje de stad uit te gaan, zou ik dit doen. Het Irish Museum of Modern Art( naast de kilmainham goal), ook als je niet van kunst houdt is dit gratis te betreden gebouw de moeite waard, het oud veteranen rusthuis is een prachtig paleis achtig gebouw ten midden van een romantisch park en tuin. The Beer Market is een leuk speciaal bieren cafe waar je ook kunt eten en tafelvoetbal kunt spelen. Hit is te vinden op 13 High Street vanaf het centrum gezien voorbij christ church cathedral.
Land
  • goede combi van lekkere cafe's en cultuur.
  • duur
Review geplaatst op 2016-10-24
8
Ierland Achill Eiland
Achill Island was voor ons een verrassing. Ondanks het mistige en regenachtige weer hebben we genoten van dit eiland buiten de gebaande paden. Het is het grootste Ierse eiland, 22 km lang en 19 km breed. Je komt er via een brug bij Achill Sound. Neem vanaf de brug de kustweg naar het zuiden (The Atlantic Drive) en volg deze langs de kust. Geniet van het ene prachtige panorama na het andere. In het zuiden zijn hoge klifrotsen, in het noorden uitgestrekte zandstranden. Daartussen bergen en heuvels, afgewisseld met heidegrond, meertjes en veenmoerassen. Aan de zuidwestkust vind je Slievemore, ook wel Deserted Village genoemd. De arbeidershuisjes hier werden in 1848 verlaten als gevolg van de Grote Hongersnood die het land toen teisterde. Slievemore is de stille getuige van die ramp. Achill Island leert je weer een andere kant van Ierland kennen.
Regio
  • Schitterende klifkusten in het Zuiden
  • Panoramische vergezichten
  • Uitgestrekte zandstranden in het Noorden
  • Authentiek Ierland
  • Het weer kan tegen zitten met mist en regen
Review geplaatst op 2016-10-23
9
Ierland
De Burren is een gebied van 250 km2 en bestaat uit een enorm stenen plateau, een karstlandschap. De stenen blokken zijn van elkaar gescheiden door vrij diepe geulen. Wandelen is hier daarom een dynamische en bijzondere ervaring doordat je de hele tijd over de geulen moet stappen of springen. De zuidoostelijke kern van het gebied is tot Nationaal Park benoemd. Daar vindt bij de Mullaghmore Crossroads een negental wandelingen die je over en door het karstlandschap leiden, onder meer naar de bizar gevormde Mullaghmore karstberg. De weg naar het nationaal park is niet aangegeven, je moet bij het plaatsje Kilnaboy net voor de kerkruïne rechtsaf de L1112 inslaan. Dan kom je na 5 km bij de kruising (Crossroads) waar de een zeer kleine parkeerplaats en informatieborden vindt met de wandelingen. Omdat het niet staat aangegeven, zul je hier één van de weinigen zijn, dus je kunt optimaal genieten van dit maanlandschap.
Land
  • Prachtig geologisch bijzonder landschap
  • Zeer rustig, je wandelt bijna alleen
  • Mooie uitzichten over het karstlandschap
  • Zeer goed uitgezette wandelingen
  • Moeilijk vindbaar Nationaal Park
  • Het landschap is bijzonder, maar eenzijdig
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Ierland County Kerry
Langs de Ring of Kerry ligt het avontuur om de hoek, bijvoorbeeld bij het plaatjes Cahersiveen. Slechts 4 km buiten de Ring start het pelgrimspad naar de top van de 690 meter hoge berg 'Cnoc na dTobar' (berg van de bronnen). Deze middelzware wandelroute is in 2015 door de wandelvereniging van Kerry nieuw leven ingeblazen, helemaal opnieuw uitgezet. Wat heel mooi is aan deze tocht, is dat je continu onbelemmerd zicht hebt op de omgeving. De uitzichten zijn al na 10 minuten klimmen overweldigend en hoe hoger je komt hoe meer het landschap rondom zich prijs geeft. Je kijkt over baaien, ziet een deel van het Iveragh schiereiland (ontelbare gele en groen vlakjes ver beneden je), Valentia Island, en zelfs het Dingle schiereiland. De tocht duurt ongeveer 5 uur (retour) en leidt je langs 13 witgeschilderde Keltische kruizen al zigzaggend naar de top waar het laatste, enorm grote, Keltisch Kruis staat. Het geeft een prachtig, mythisch gezicht, die kruizen op de berg. In augustus is de hele berg paarsgekleurd van de heide waar je tussendoor loopt. Deze tocht is nog relatief onbekend, je vindt hem ook niet een reisboek. We zijn in 5 uur wandelen maar enkele wandelaars tegengekomen. Er is een klein parkeerplaatsje aan de voet van de berg, geschikt voor maar acht auto's of zo. Dat geeft al aan dat je hier nooit drukte hoeft te verwachten. Een absolute aanrader, wel bij (redelijk) goed weer doen!
Regio
  • overweldigende uitzichten
  • zeer rustig, weinig wandelaars
  • bijzondere pelgrimsfeer met keltische kruizen
  • slim uitgezette route, middelzwaar
  • weergevoelig
  • vereist enige fitheid, 690 meter klimmen
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Ierland
Loop Head ligt op het puntje van een landtong dat de noordkant vormt van de rivier de Shannon, die hier in zee uitmondt. Een geweldige plek, die behalve een bijzondere vuurtoren ook nog eens een spectaculaire kliffenkust heeft. Mooier dan de Cliffs of Moher, naar mijn smaak, die bekender en toeristischer zijn. Op Loop Head kom je nauwelijks mensen of toeristen tegen. De vuurtoren (Loop Head Lighthouse) kun je bezoeken en beklimmen (5 euro). Het is van oorsprong een cottage-lighthouse, dat wil zeggen dat de vuurtorenwachter er woonde met zijn gezin. Er was nog geen aparte toren, maar een trap naar een platform waar een kolengestookte lamp voor het lichtbaken zorgde. Langs de kliffen loopt een smal wandelpad (schapenpaadje), zonder hekken of bescherming, dus wandelen op eigen risico. Maar dan heb je ook een fabelachtig uitzicht op de kliffen en de duizelingwekkende diepte.
Land
  • Spectaculaire kliffenkust
  • Interessante vuiurtoren met een geschiedenis
  • Je kunt de vuurtoren beklimmen tot aan de lichtkoepel, fantastisch uitzicht op de kliffen
  • Nauwelijks toeristen
  • Het hele schiereiland is een bezoek waard
  • Voor mensen met hoogtevrees minder geschikt
  • Ik zou er ook niet met kleine kinderen gaan wandelen
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Ierland
Loop Head is een schiereiland ten noorden van de riviermonding van de Shannon. Een schiereiland waar de tijd heeft stilgestaan. Bijzonder om te bezoeken is de Loop Head Lighthouse, een vuurtoren die oorspronkelijk een cottage lighthouse was uit 1670. De vuurtorenwachter woonde er met zijn gezin, Er was nog geen aparte toren, een stenen trap tussen twee kamers leidde naar een platform waar een kolengestookte lamp als lichtbaken diende. Nu wordt de vuurtoren vanaf 1991 automatisch bediend. Hij is te bezichtigen, evenals de cottage, en te beklimmen (5 euro) en dan heb je een fabelachtig uitzicht op de kliffenkust. Die spectacualaire kustlijn is een extra bonus bij een bezoek aan Loop Head. Een smal wandelpad loopt vlak langs de (onbeschermde) kliffenkust en toeristen zal je hier nauwelijks aantreffen.
Land
  • Interessante vuurtoren met een geschiedenis
  • Je kunt de vuurtoren beklimmen met fabelachtig uitzicht
  • Spectaculaire kliffenkust
  • Nauwelijks toeristen
  • Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees
  • Minder geschikt voor een bezoek met kleine kinderen, vooral als het hard waait.
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Ierland Araneilanden
Deze eilanden worden door de Ieren zelf als 'het eind van de wereld' omschreven, ook omdat er na de eilanden niets meer is dan oceaan tot aan Noord Amerika. De sfeer is geweldig hier, ga vooral naar het kleinste eiland Inisheer, waar veel minder toeristen komen dan op het grootste eiland Inishmore. Duizenden gestapelde muurtjes, van kust tot kust, vormen kleine weilandjes op Inisheer, terwijl het eiland 6 km2 groot is. Een waanzinnig gezicht! Het beste is hier een mountainbike te huren als je aankomt met de boot en vervolgens tussen de muurtjes te fietsen. Je kunt bijzondere dingen bezoeken, een grafheuvel met ondergrondse kerk, een op de rotskust gestrand vrachtschip de 'Plassy', een kasteelruïne, een vuurtoren op het uiterste puntje en de Holy Well, ergens verborgen tussen de muurtjes. Sfeer, sfeer en sfeer, mythisch zoals je Ierland had voorgesteld. De enkele honderden bewoners spreken nog Iers onderling, Gaelic. Hier ga je ver terug in de tijd, absoluut doen!
Regio
  • Zéér bijzonder, unieke Gaelic cultuur
  • Inisheer is rustig, vrij weinig toeristen
  • Veel bezienswaardigheden op klein oppervlak
  • Geweldig met de mountainbike
  • Alleen met de boot bereikbaar, half uur varen
Review geplaatst op 2016-09-28
10
Ierland
Superlatieven schieten tekort om deze Bed & Breakfast aan te prijzen. De gastvrijheid van de gastvrouw en gastheer kent geen grenzen, het ontbijt is heerlijk en overvloedig, de kamers zijn ruim, gezellig en schoon, en de prijs is zeer vriendelijk. 's nachts is het er ook nog eens erg rustig, uitstekende slaapplek. Wij kregen bij aankomst meteen een High Tea voorgeschoteld, een voedzame lunch en wandelkaart mee de volgende dag toen we gingen wandelen. En dat allemaal 'on the house'! Rondom Cahersiveen zijn veel dingen te doen langs de Ring of Kerry, de B&B is daarom ook nog eens een uitstekend gelegen uitvalsbasis om enkele dagen hier rond te kijken. Kortom, kijk niet verder als je hier een verblijfplaats zoekt, Cul Draiochta hoort tot de top in Ierland als het op B&B aankomt!
Land
  • Prima kamers, licht, ruim en gezellig
  • Veel extra's die inbegrepen zijn
  • Gastvrijheid die je echt voelt!
  • Strategisch gunstig gelegen
  • 's Nachts heerlijk rustig voor de nachtrust
  • Geweldig ontbijt in fijne atmosfeer
  • Ligt aan de doorgaande weg (Ring of Kerry)
Review geplaatst op 2016-09-30