Ethiopië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Africa in the Picture 2009

Gepubliceerd: 03 sep 2009
1

Het is het continent van zon, zand en The Big Five: Afrika. Een werelddeel met maar liefst 53 staten, met ieder een eigen cultuur, natuur en historie. Reden genoeg om het enorme gebied eens onder de loep te nemen.

Op verschillende plekken in Nederland wordt Africa in the Picture georganiseerd: een filmfestival met Afrika in de hoofdrol.

Vijftig films

Tijdens de alweer twaalde editie van het evenement worden ruim vijftig films vertoond. De aftrap vindt plaats in onze hoofdstad van 9 tot en met 14 september en in die week worden ook gratis openluchtvoorstellingen georganiseerd. Vervolgens trekt het festival het land in: in bioscopen in Den Bosch, Den Haag, Rotterdam, Nijmegen, Tilburg en Wageningen kun je tot 23 september terecht.

Crisis, what Crisis?

Het hoofdthema is 'Crisis? What Crisis?' Hoe breed dat onderwerp is, blijkt wel uit het programma: je kunt genieten van films over liefde, politiek, slavernij, muziek en oorlog.

Een greep uit het aanbod

Wie het nieuws volgt, weet wellicht dat albino's in Afrika een zwaar leven hebben, waar taboes en bijgeloof een grote rol spelen. De Keniaanse documentaire In my Genes legt het moeilijke leven van albino’s bloot.
Het geweld in Zuid-Afrika, wat vaak voortkomt uit uitzichtloosheid, wordt in kaart gebracht in Jerusalema.
Ook de winnende film van FESPACO, het toonaangevende Afrikaanse filmfestival in Burkina Faso, is bij Africa in the Picture te bekijken: de Ethiopische film Teza van sterregisseur Haile Gerima, dat via turbulente flashblacks de geschiedenis van het land verhaalt.


Winnen?

Columbus geeft 5 soundtracks van de film Skin weg, die ook op het festival vertoond wordt en donderdag 17 september landelijk in première gaat. Doe mee


Kijk voor alle films en het gehele programma op Africainthepicture.nl.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Ethiopië artikelen
Reisnieuws
Danger: de 10 gevaarlijkste plekken op aarde

23 aug 2016, Laat je niet verleiden door de schoonheid van sommige bestemmingen! Schoonheid en levensgevaar gaan op sommige plekken hand in hand. Zoals op deze verraderlijke terreinen.

0
Reisnieuws
Wauw: 's werelds mooiste watervallen

22 aug 2016, Onze wereld herbergt veel adembenemende watervallen. Ze zijn er in alle soorten, maten en op verschillende bestemmingen. Maar welke waterspektakels moeten echt op je bucketlist? Het is een lastig keuze. Columbus helpt je graag en zet er alvast 8 v...

0
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

4

Reacties van bezoekers Reageer

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

Leuke tip, met voor mij interessante invalshoeken om dit festival te gaan bekijken. Allen het intro "zon, strand en big 5"....denk dat Afrika veel meer is dan dat... maar da's een kleinigheidje.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.