Africa in the Picture 2009 image
Wilfried

Africa in the Picture 2009

Het is het continent van zon, zand en The Big Five: Afrika. Een werelddeel met maar liefst 53 staten, met ieder een eigen cultuur, natuur en historie. Reden genoeg om het enorme gebied eens onder de loep te nemen.

Op verschillende plekken in Nederland wordt Africa in the Picture georganiseerd: een filmfestival met Afrika in de hoofdrol.

Vijftig films

Tijdens de alweer twaalde editie van het evenement worden ruim vijftig films vertoond. De aftrap vindt plaats in onze hoofdstad van 9 tot en met 14 september en in die week worden ook gratis openluchtvoorstellingen georganiseerd. Vervolgens trekt het festival het land in: in bioscopen in Den Bosch, Den Haag, Rotterdam, Nijmegen, Tilburg en Wageningen kun je tot 23 september terecht.

Crisis, what Crisis?

Het hoofdthema is 'Crisis? What Crisis?' Hoe breed dat onderwerp is, blijkt wel uit het programma: je kunt genieten van films over liefde, politiek, slavernij, muziek en oorlog.

Een greep uit het aanbod

Wie het nieuws volgt, weet wellicht dat albino's in Afrika een zwaar leven hebben, waar taboes en bijgeloof een grote rol spelen. De Keniaanse documentaire In my Genes legt het moeilijke leven van albino’s bloot.
Het geweld in Zuid-Afrika, wat vaak voortkomt uit uitzichtloosheid, wordt in kaart gebracht in Jerusalema.
Ook de winnende film van FESPACO, het toonaangevende Afrikaanse filmfestival in Burkina Faso, is bij Africa in the Picture te bekijken: de Ethiopische film Teza van sterregisseur Haile Gerima, dat via turbulente flashblacks de geschiedenis van het land verhaalt.


Winnen?

Columbus geeft 5 soundtracks van de film Skin weg, die ook op het festival vertoond wordt en donderdag 17 september landelijk in première gaat. Doe mee


Kijk voor alle films en het gehele programma op Africainthepicture.nl.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.