Egypte Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Make-over Piramides van Gizeh

Gepubliceerd: 12 aug 2008
0

Het monument is misschien glorieus, maar een bezoek aan de Piramides van Gizeh was een regelrechte nachtmerrie. De Egyptische overheid onthulde gisteren de eerste voltooide stappen van een uitgebreid project om de piramides toeristvriendelijker te maken.

De piramides van Gizeh worden sinds maandag omsloten door een metalen hek met infrarood sensors en bewegingsdetectors. Een nieuwe entree, uitgerust met zes detectiepoorten en röntgenapparaten geeft toegang tot het wereldwonder. Ook de toiletgebouwen bij de ingang zijn verbeterd. Eenmaal binnen worden de bezoekers nauwlettend in de gaten gehouden door 199 beveiligingscamera's.

Cafetaria en bezoekerscentrum
Het zijn de eerste voltooide stappen van een project dat zeven jaar geleden is gelanceerd om de trekpleister te verbeteren. Op de planning staat nog een nieuwe lichtinstallatie, cafetaria en bezoekerscentrum. Daarnaast moet een boekhandel betere informatie over de piramides geven, want tot nu toe is de toeristische begeleiding namelijk schaars. Uiteindelijk moeten golfkarretjes de toeristen langs de piramides rijden, net zoals nu gebeurd in het Dal der Koningen bij Luxor.

Ongewoon toegankelijk
De Piramides van Gizeh worden jaarlijks overspoeld door duizenden bezoekers. Als toerist wordt je onderworpen aan het spervuur van verkopers die hun souvenirs proberen te slijten. Jarenlang was het wereldwonder vrij toegankelijk voor bezoekers, wat erg ongewoon is voor een vijfduizend jaar oud monument. Vooral als je het vergelijkt met wereldberoemde trekpleisters zoals de Acropolis in Athene of het Colosseum in Rome, waar veiligheid voorop staat en er sprake is van een gecontroleerd aantal bezoekers.

Beter beschermen
De Egyptische overheid wil met de nieuwe plannen de piramides beter beschermen. 'Het was eerst een dierentuin', aldus Zahi Hawass, één van de bekendste archeologen in Egypte. Hij benadrukt dat geen van de vernieuwingen afbreuk zal doen aan de ervaring van het bezoek. 'De piramides krijgen juist hun magie terug.'
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Egypte artikelen
Bizar
Wauw: natuurverschijnselen waar je kippenvel van krijgt

27 jul 2016, Niks is krachtiger dan Moeder Natuur. Zij zorgt ervoor dat wij zoveel moois kunnen bezoeken en beleven hier op aarde. Deze natuurverschijnselen zijn zo ontzettend bijzonder dat je ze eigenlijk niet mag missen. Zet ze op je bucketlist!

0
Reisnieuws
Deze prachtige reiservaringen laten stress verdwijnen

06 jul 2016, Zit je agenda helemaal vol? Heb je de ene na de andere deadline op de planning, nog wat gezellige etentjes tussendoor en niet te vergeten je sportlessen? Soms is het echt even te veel. Met dit lijstje fantastische reiservaringen ontvlucht jij de d...

0
Bizar
8 megablunders die toeristen maakten op reis

13 mei 2016, Als je de kranten moet geloven, doen toeristen heel wat domme dingen zodra ze hun eigen huis uit stappen. Bijvoorbeeld beelden uit de oudheid slopen. Of binnendringen bij Sea World. Lees hier de meest idiote dingen die toeristen op reis hebben uit...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.