Noordkust en eilanden reisblogs

excursie Isla Margarita

RONVANVUGT was er (tot 15 aug 2012) Gepost op 15 aug 122 reacties

Daar lig je dan: aan zo'n bounty strand van Isla Margarita heerlijk uit te rusten van een lange vliegreis en na enkele stressvolle werkweken voorafgaand aan deze strandvakantie. Natuurlijk spreken we geen woord Spaans (o jawel toch: cerveza), natuurlijk zijn we vooraf door alles en iedereen gewaarschuwd over diefjes, bedelaars en verkopers en natuurlijk lopen ze op het strand toch te proberen je wat te verkopen: van fruit tot, ja tot wat al niet.
Ook excursies dus. Met fotoboeken gewapend verschijnt de ene na de andere Venezolaan aan ons strandbedje en het afpoeieren gaat ons steeds beter af. Tot......ja tot die ene man verschijnt. Hij spreekt ons aan in het Duits en weet kennelijk de juiste toon aan te slaan (in het Duits!!!????, ja in het Duits). Alles in ons zegt: nee, je weet niet waar je aan begint, niet verzekerd, niet erkend, onveilig, duur, enfin alle tegenwerpingen kennen we en gebruiken we dus niet.
Je raadt het al; er is dus ja gezegd. We hebben een all-inclusive excursie geboekt met een bootje naar een eiland, snorkelen en ter plekke barbeque en weer retour. Ophalen en terugbrengen bij het hotel inbegrepen.
Naarmate de ophaaldag dichterbij komt worden we steeds nerveuzer: we hebben weliswaar nog niets betaald, maar weten niet wie wat waar. We zullen wel zien.
Keurig op tijd stappen we in een aftandse auto op weg naar de haven. Daar ligt al een echte inheemse vissersboot klaar: kleurrijk (moet'ie ooit geweest zijn aan de verfresten te zien) en tip-top onderhouden (.......). Twee 115 Pk motoren achterop gaven meer vertrouwen: met zoveel power vaart een boot niet meer, maar zweeft hij over het water... Er waren nog een paar toeristen, uit Nieuw Zeeland een koppel, een Duits koppel en wij dus plus de eigenaar van het eiland annex excursie verkoper annex kapitein en zijn vrouw en een hele grote koelbox.
Tussen alle rustende pelikanen door voeren we met een slakkengang de haven uit en eenmaal voorbij de havenhoofden, ging het gas erop en de koelbox open. Drinken wat je wil en zoveel je wil: inbegrepen. Na een half uurtje varen dachten we al niet meer aan de zinkfaktor van de boot. En in plaats van rechtsstreeks op Cuba te varen, kwamen we na een half uurtje inderdaad bij een klein eilandje uit met 1 piepklein huisje erop. En terwijl de onze vriendelijke Duitser de snorkelspullen uit het huisje haalde en alvast ging vissen voor de BBQ, konden wij dus snorkelen. Een werkelijk fantastische plek, mooi beschut en met goede schaduw stukken en een pracht van een onderwaterwereld: precies zoals jet wilt hebben, kleurrijk, veel en in alle maten en soorten. Daar kun je nooit genoeg van krijgen.
Tussendoor even een drankje: no problemas (onze Spaanse woordenschat werd met het uur uitgebreider!), de koelbox had een schier onuitputtelijke inhoud.
Zwemmen en snorkelen maakt hongerig, dus de toeter voor het eten kwam als geroepen. Klauterend over de rotsen en een smal paadje liepen we naar het huis waar op de veranda de eerste vissen al op de BBQ lagen: zojuist vers gevangen Red Snappers en andere heerlijkheden met salades en brood en natuurlijk ook weer drank. Zoveel je wilde, alles in overvloed. Vanaf het terras een schitterend uitzicht over de zee en heel in de verte het andere eiland Isla Margarita.
De terugtocht verliep even soepel als de heentocht, met dien verstande dat er in de boot ineens geheime bergplekjes waren gevonden waaruit een of ander lokaal likeurtje tevoorschijn kwam, die de feestvreugde deed toenemen. De kapitein bleef zo nuchter als een Duitser maar kan zijn, dus het ging allemaal nog veilig ook.
Kortom: we hebben een uitermate plezierige dag gehad en voor een wel heel zacht prijsje.
De reistip: koop nooit een excursie van een wildvreemde op het strand, behalve bij die ene grote dikke Duitser op Isla Margarita. Aanbevolen !

RONVANVUGT Positie 14215 (0 p.) Lid sinds 15-08-2012 Foto's en tips: 5 Blogs: 2 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

In de regentijd naar Namibie: ook doen !
1 4
Gepost op 25 augustus
Namibië Centraal Namibie

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

en je vergeet die vers opgedoken oesters nog, die we op de terugweg voorgeschoteld kregen. onvergetelijk.

Fransvdg

Door: Fransvdg • Geplaatst op

Mooi verhaal en gelukkig dus ook geen buikloop na afloop....

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.