Nickerie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nickerie image

Eerste week in Suriname "Twee dames op avontuur"

Nickerie
Suriname
Belin-en-nikon

Eerste week in Suriname "Twee dames op avontuur"

31/10/2008 Het aftellen is nu echt begonnen!!
Morgen 25 oktober 2008 vliegen we naar Paramaribo Suriname, spannend...
Mijn koffer is ...bijna... ingepakt, krijg het wel vanavond voor elkaar. ;)

03/11/2008 Fa Waka
He he... We zijn er. Goeie vlucht gehad. We hebben een leuk huisje in een echt surinaams buurtje.

Zondag lekker rustig aan gedaan. Heel erg warm hier, ongeveer 35 graden. We zijn nu bezig de stad te verkennen en informatie in te winnen voor de trips die we willen maken.
We hebben de markt al gevonden en gaan straks wat kopen voor het avond eten.
Als we weer thuis komen gaan we eerst zorgen dat we de zekering vervangen hebben (ging vanochtend niet helemaal goed).

04/11/2008 Vals alarm
Niets mis met de zekering, stroom was alleen uitgevallen.
Op zich niet zo erg maar bij ons heb je dan direct geen water meer. Dat is even wat minder met de warmte.
We hebben gister lekker gewandeld en de stad een beetje verkend. We weten nu waar we alles kunnen vinden.

Onze vakantie planning is gemaakt, morgen gaan we naar Nickerie met de bus, daar hebben we een hotelkamer en kunnen we de volgende dag naar Biggi Pan.

Natuurlijk komt er nog veel meer op de planning maar dat ga ik nog niet verklappen.
We gaan zo verder met onze stads wandeling en genieten van het weer.

10/11/2008 Dat is een tijd geleden.
Trip naar Bigi Pan was heel leuk. Eerst met de bus naar Nieuw Nickerie. De bus zelf had geen airco, alle ramen die er waren stonden wel open. Genoeg afkoeling.
We hebben er 5 uur over gedaan om in Nieuw Nickerie aan te komen. Goeie rit gehad stonden alleen versteld dat we onderweg geen wielen verloren hadden. Grootste gedeelte van de rit was het wegdek erg slecht.
Bij aankomst werd direct aan ons gevraagd of we een taxi nodig hadden. Nee dus. We stonden een beetje rond te kijken, even rustig bij komen van de rit komt er een meneer naar ons toe. PN PN...( Paramaribo-Nickerie ). We kijken hem zo aan: We zijn er net, willen nog niet terug. We moesten er best om lachen.

Nadat we bij het hotel waren geweest zijn we een rondje gaan wandelen daar. Mooie stad, gezellige en lieve mensen. We hebben het echt heel leuk gehad.
Na lekker te hebben gegeten langs de Surinaamse rivier zijn we naar Zeedijk gegaan.
Daar aangekomen leek het precies of je in Nederland was, ik miste alleen de schapen op de dijk. Daar was er een Hindo tempel, die hebben we toen ook direct bezocht.

Aangekomen bij het hotel, werd het al donker, we gingen relax zitten bij het pleintje van het hotel. Ik keek naar het plafon en zag dat deze bezaaid was met witte gekko’s die bij de TL buizen mugjes vingen. Het is dat ik niet bang ben voor beestjes, maar ik kreeg toch even de bibbers…

De volgende ochtend waren vroeg op en vertrokken met de eigenaar van het hotel naar de opstap plaats om met de boot naar het Bigi Pan gebied te gaan.
Onze bootsman kwam precies op tijd en konden gauw vertrekken. Een bootje helemaal voor ons zelf.
Om het Bigi Pan gebied te kunnen betreden moesten we op een gegeven moment weer uitstappen omdat het bootje over een dammetje getrokken moest worden.
Voordat we konden instappen moest onze bootsman een visser eerst voor laten. Wij konden zijn James Bond stunt bewonderen.
De visser naam vaart trok zijn motor omhoog en vloog over het dammetje heen. Je begrijpt het al, ons mond viel open van verbazing, en we vroegen aan onze bootsman of hij dit op de terugweg ook van plan was te doen.
Hij vertelde ons dat het voor hun de enige manier was. Ook vertelde hij dat het eigenlijk allemaal gerenoveerd had moeten worden en dat het natuurgebied ook beter onderhouden had moeten zijn maar helaas dat gebeurd nog steeds niet.
We hebben een hele leuk boot rit gehad. Een echt stukje paradijs. We hebben Ibissen zien vliegen en grote zilveren reigers en heel veel andere vogels. Doodkopaapjes gezien en kaaimannen gespot. Was heel leuk en gezellig zeker de moeite waard voor natuurliefhebbers. Hier wil ik zeker terug komen, en dan overnachten op het water om ’s ochtends vroeg de opgaande zon zien.

Na onze tocht moesten we ons nog haasten om de bus terug te nemen. Gelukkig gered, weer een tocht van 6 uur voor de boeg.
Sam zag een toekan over de bus zien vliegen terwijl ik zat te knikkenbollen. Jammer gemist.

Foto's

1ca14.jpg
1ca14.jpg
Belin-en-nikon
045ac.jpg
045ac.jpg
Belin-en-nikon
a7008.jpg
a7008.jpg
Belin-en-nikon