Jungle

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jungle image

Eerste dag in de jungle

Jungle
Suriname
Jeannette

Eerste dag in de jungle

Om half 10 komt de taxi ons ophalen in guesthouse Albergo Alberga in Paramaribo om ons naar het vliegveld Zorg en Hoop te brengen. Een toepasselijke naam want ik zie best wel wat op tegen dit vliegen in zo'n klein vliegtuigje hier. Nog niet zo lang geleden is van dezelfde maatschappij Blue Wing een vliegtuig neergestort in de jungle.
We zouden om 11 uur vertrekken maar het wordt uiteindelijk half 1, met tijden nemen ze het hier niet zo nauw en Brazilie speelde op dat moment in het WK dus dat was een goede reden!
We vliegen met 4 passagiers in een ruim nieuw vliegtuig via een tussenlanding (20 minuten omvliegen) naar de airstrip van Kajana. Zo dat ging prima!
We worden ontvangen door onze vrolijke gids met een maaltijd van zoete aardappel en vis. Daarna een wandeling gemaakt naar het dorp dat 100 meter verderop ligt. Bij de ingang van het dorp hangen slierten aan de poort om boze geesten buiten te houden. We zien verschillende offerplaatsen, en een huisje voor vrouwen die ongesteld zijn. Ook laat hij ons de plek zien waar de doden worden opgebaard gedurende 1 week (ingewikkeld in doeken) en daarna wordt er gefeest en wordt er een vlag opgehangen (later die week zien we dit ook nog gebeuren).
Daarna bezoeken we 2 jonge Nederlandse vrouwen die les geven op het kleine schooltje. Ze ondersteunen de plaatselijke lerares bij bv Nederlandse lessen en aanleren van hygiene zoals tanden poetsen. 1 van de meiden blijft hier 1 jaar, ik heb veel respect voor ze want ze hebben geen enkele luxe hier: ze wassen zich in de rivier, ze hebben geen tv, geen internet en geen telefoon.
Spannende verhalen worden verteld zoals padden van 30 cm groot en een baby kaaiman voor hun hut.
Lopend naar ons hutje naar het water loop ik toch maar extra voorzichtig....
wordt vervolgd.

Foto's

76c4d.jpg
76c4d.jpg
Jeannette
87193.jpg
87193.jpg
Jeannette
3129b.jpg
3129b.jpg
Jeannette