Peru reisblogs

Panfluiten en alpaca's

Joseetje was er (tot 20 jun 2008) Gepost op 05 aug 100 reacties

Lima schijnt niet de highlight van Peru te zijn dus meteen na aankomst zijn we doorgegaan naar een oase midden in de Peruaanse woestijn / duinen: Huacacina. Hier leken we in de grootste achtbaan van de wereld te zijn beland, met 120km p/u in een buggy door en over de enorme zandduinen racen. Onderweg stopten we diverse keren om van steeds hogere duinen af te sandboarden, helemaal cool. Beetje jammer alleen dat we na een fantastische zonsondergang in donker zonder benzine kwamen te staan...

Vervolgens zijn we de Pan American Highway verder afgezakt naar Nazca. De hele oostkust is één grote rotswoestijn en in Nazca zijn we de lucht ingegaan om te bekende Inca Nazca lijnen vanuit de lucht te bekijken. Ons 4-persoons vliegtuigje voldeed niet geheel aan de Europese regelgeving. De piloot maakte zijn deur dicht met een schroefje en de gordels werden verzekerd met de alom vertrouwde schoenveter. Het klapperraam werd met de linkerhand dicht gehouden en off we go!

Met de nachtbus op naar Arequipa om de volgende nacht alweer om 0.30 uur te vertrekken in de volgende nachtbus naar de Colca Canyon. Een authentieke Peruaanse boemelrit om nooit te vergeten. Vanaf 0.30 uur tot aankomst om 07.00 uur werd de hele bus verblijd met de dvd van de lokale panfluitgoeroe Milder Oré! Na enkele uren konden we één van zijn krakers, ´Cerveza mas cerveza´, met volle overtuiging meezingen. Aan het einde van deze clip liep sexy Milder dronken over straat en alle lokale busgenoten lagen iedere keer weer in een deuk wanneer Milder dronken op straat viel. Voor een sfeerimpressie: http://www.youtube.com/watch?v=JYOeKe5dK3I.

We dachten wel even 2 dagen te gaan hiken in de Colca Canyon, de diepste canyon van de wereld en zelfs 2x zo diep als de Grand Canyon in de VS. Samen met ons gidsje Maritsa gingen we vol goede moed op pad, de zon scheen, over de pampa, langs terrassen, maar vooral heeel veel klimmen en afdalen over smalle paadjes vol rollende rotsen. Maritsa vloog als een kangaroo voor ons uit, en wij tja... ´s Nachts hebben we overnacht in een bamboehut van meer lucht dan bamboe, onder in de canyon. Om 03.00 uur (zonde, slapen op vakantie), ging het zwaarste gedeelte van de trekking van start: 4 uur recht omhoog klauteren in het donker... Van alle aanwezigen waren er 3 (alle aanwezige) Hollanders zo slim om zich door een muilezel naar boven te brengen, om zo alle hijgende en kotsende medetoeristen voorbij te hobbelen.

Momenteel zijn we aangekomen in Cuzco vanuit waar we morgen gaan beginnen aan een tour naar één van de nieuwe 7 wereldwonderen, Machu Picchu! Hierover binnenkort meer in het volgende blog!

Joseetje Positie 35677 (0 p.) Lid sinds 04-08-2010 Foto's en tips: 44 Blogs: 7 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.