Nazca en de zuidkust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Adrenaline & feestjes!!

Nazca en de zuidkust,
Peru


Ben je avontuurlijk en hou je van een feestje? Huacachina is het HE-LE-MAAL! In deze kleine oase kun je in elk hostel een geweldige trip boeken; sandboarden! Met een buggy ga je de woestijn in en de rit zelf is al een avontuur op zich; het doet al je achtbaan-avonturen vergeten! Op verschillende plekken ga je op een soort snowboard de hellingen af, staand of liggend, het maakt allemaal niet uit! Super spannend en enorm gezellig met alle andere travelers! Die gezelligheid wordt naderhand doorgezet in een van de leuke barren die het gehucht rijk is, met een Pisco Sour troosten op de geweldige middag!

Praktische Info;

Ongeveer 4 uur ten zuiden van Lima ligt Ica. Neem hier een taxi naar Huacachina. Het duurt slechts 5 tot 10 minuutjes en moet niet meer dan 1 euro (4 sol) kosten!

Elk hostel biedt de sandboard-trips aan. Het is echter aan te raden om te vragen hoe lang de trip duurt en hoe vaak je mag 'boarden', voor minder dan 6 keer (1.5 a 2 uur) moet je het niet doen.

Niet al te veel eten voor de trip; de buggy is echt een waanzinnige ervaring, maar de lanceringen kunnen je zeker van slag brengen! ;-)

TIP; ga rond 4 uur, dan ben je er tijdens de zonsondergang, wat de uitzichten nog spectaculairder maakt!