Machu Picchu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Machu Picchu

Machu Picchu,
Peru


Peru stond heel hoog op onze bucketlist en vorig jaar konden we eindelijk met onze eigen ogen het Incarijk aanschouwen. Wat een bijzonder plek en zo diep in de oerwoud verstopt. Het is ongelooflijk hoe de incas een stad boven op de gebergte van 2430 meter heeft kunnen bouwen.


Tip:

Er is 1 grote nadeel om Machu Picchu te bezoeken en dat is dat de Peruaanse Overheid een limiet heeft gesteld van 2500 bezoekers per dag. Dus zorg dat je MP ticket ruim van te voren gekocht is door de touroperator. Ben je een backpacker, plan het zo goed mogelijk voor jezelf anders kan je weken wachten om de inca stad te mogen aanschouwen. Tickets kunnen online gekocht worden.

Indien je in Aguas Calientes verblijft en je wilt de volgende ochtend Machu Picchu met sunrise zien, ga om 04:00am (of eerder) buiten in de rij staan voor de bus van 5:30am. Ook hier geldt dat je je busticket ruim van te voren koopt. En neem wat snacks, water en je paspoort mee. Vooral je paspoort is belangrijk anders kom je niet in. Vergis je niet er zijn lange rijen bij de bus en bij Machu Picchu entree. Dus wees voorbereid!

Nog 2 tips aan jullie; neem de laatste bus van 15:00pm naar Machu Picchu en je zult minder toeristen treffen in de Inca Stad dus mooi voor je fotografie.

Onze gids vertelde dat mid Mei de beste maand is om Machu Picchu te bezoeken omdat het net na de regenseizoen is en rustig is qua bezoekers.