Jungle reisblogs

Op zoek naar papagaaien op de rio Tambopata.

BiancaRamon is er nu(tot 04 nov 2012) Gepost op 31 okt 122 reacties

Wel een iets op National Geographic gezien wat je altijd is bij gebleven? Iets waarvan je heb gezegd " Dat wil ik ook zien en daar wil ik naar toe? De modder muren in Peru die honderden papagaaien aantrekken was voor ons iets wat al heel lang op het lijstje stond!

Na veel lezen en goed informeren in Cuzco hebben we een excursie geboekt die ons de rivier Tambopata op brengt. Best wel moeilijk om een goede keuze te maken want er zijn verschillende klei muren: groot, klein, voor grote papagaaien, voor kleine papagaaien en voor tapirs. Zo wilden wij eigenlijk park Manu in maar daar ligt dus net niet die ene klei muur van National Geographic vandaar de keuze voor de Tambopata rivier.

Eerst een nachtbus van Cuzco naar Puerto Maldonado genomen. Hier werden we op gewacht door onze gids, kok en schipper. Direct de boot in en de rivier op en varen, varen, varen, urenlang varen. De boot viel wel tien keer uit en elke keer duurde het weer een half uur voordat ze hem weer aan de praat hadden. Langzaam begon het donker te worden en toen waren we er nog niet. Van narigheid ging de kok het eten op zijn tweepit stel maar in het midden van de boot klaarmaken zodat we in ieder geval toch nog iets hadden. Het was eigenlijk best hilarisch om te zien! Voor op de boot stond de gids met een groot licht te schijnen waar al het ongedierte van de hele jungle op af kwam maar ja, anders kon de schipper niet zien waar hij heen moest. Want ja als het dan donker wordt in de jungle dan is het ook echt pikkedonker maar wel met een prachtige sterrenhemel!! Eindelijk op de kampeer plek aangekomen was het snel de tent op zetten, een toilet stop zoeken in de jungle en slapen want de volgende dag om vijf uur gingen we weer verder.

De volgende dag nog een paar uurtjes in de boot en toen kwamen we aan bij een klein zandstrandje. Hier weer de tent opgezet en te voet de jungle in. En daar was het de klei muur! Achter een soort hek van bladeren kon je door de kijkgaten naar de muur kijken. Uren hebben we daar staan wachten, bedolven onder de muggen en vliegen. De papagaaien gaan namelijk niet direct voor je klaar zitten op de muur. Nee, daar gaat uren van geschreeuw en heen en weer vliegen om te kijken of dekust veilig is aan vooraf. Van het minste of geringste geluidje schikken ze op en dan begint het hele verhaal weer van voren af aan! Maar als dan eenmaal het moment is aangebroken dat ze het veilig genoeg achtenen en zich met honderden te gelijk op de klei muur storten dan is het in 1 woord: MAGIC! Heerlijk zitten ze daar van de modder te eten en te praten (schreeuwen) met elkaar en zie je van heel dichtbij honderden alleen maar rood blauwe aras. Tot dat ze natuurlijk weer wat horen he dan is het magische moment voorbij en vliegen de honderden aras tegelijk op. Wat ook een spektakel is om te zien!

Hierna nog een jungle tocht gedaan en in de tenten geslapen. Volgende dag weer terug met de boot en onderweg nog een keer overnacht. Tijdens deze tocht naast de papagaaien ook nog: een luiaard, kaaimannen, vijf soorten apen, otters (bij het prachtige Sandoval meer), bril (vrij vertaald?) Uilen en capibara gezien.

Fantastische jungle reis en de helft goedkoper dan het Manupark. Wel even aanpassen met douchen in de rivier en toileteren in de jungle maar absoluut fantastisch!

BiancaRamon Positie 955 (200 p.) Lid sinds 26-02-2010 Foto's en tips: 101 Blogs: 36 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Cusco en de sacred valley.
0 0
Gepost op 27 oktober
Peru Cusco provincie
Voor en tegenspoed in Peru.
0 1
Gepost op 11 oktober
Peru
De laatste loodjes...
0 1
Gepost op 26 september
Peru Lima

Reacties bij deze blog

Marjella

Door: Marjella • Geplaatst op

Wat een heerlijk zoektocht naar dat ene modder muurtje! Lijk me heerlijk!

Fietser

Door: Fietser • Geplaatst op

prachtig avontuur, lijkt mij prachtig om in het echt te zien.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.