Colca Canyon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Flying Condor

Colca Canyon,
Peru


The Flying Condor - wat een feest om deze vogels te zien vliegen. Dit stond bij hoog op de Bucket List om deze vogels te fotograferen. Ik had één geluk. Wij hadden een gids die een hele mooie plek wist om te fotograferen (zie mijn vorige foto's van de condor) en na wat geduld kwam deze al snel vrij. Wij waren al ver voor de drukte aanwezig, maar die plek was toen al bezet. De Condors die zie je van verre al komen (ligt ook aan de wind e.d.) . De mensen gaan op zoek naar de Condors, zo ook deze persoon. De gids had dit mij al verteld, de condors komen van zelf, geduld en het komt goed, dat heb ik wel voor dit soort acties.

Ik heb schitterende uren gehad. het zat er op, verwisselde de telelens met mijn 24-105mm lens. Ik was net aan het inpakken en toen vloog deze condor, ik denk hooguit 3-4 meter boven mij. Hoe gaaf is dat! Het leek wel of er een zweefvliegtuig voorbij vloog, vroooommmm zo mooi dat geluid van de wind. Ik heb gelukkig deze foto kunnen maken. Niet perfect, maar wel trots.

De Condor vliegt het meeste in de Colca Canyon in het zuiden van Peru. Colca Canyon is 2x dieper dan de Grand Canyon in Amerika, daar in tegen zijn de wanden niet zo steil als de Grand Canyon. Het was erg diep !!!

Dit is de Andescondor - deze heeft een spanwijdte van ca. 3,20 mtr . het is niet de vogel met de grootste spanwijdte maar wel met het grootste vleugeloppervlak. Ze worden ca. 1.20 mtr van kop naar staart. te herkennen aan zijn kale kop (gieren) zwarte veren en witte kraag, met daaronder (mannetjes) hele mooie kleuren. Ze vliegen soms 200 km om voedsel te zoeken.