Arequipa en Lago Titicaca reisblogs

Bezoek aan een boerderij op de Altiplano

pkoelewijn was er (tot 08 nov 2003) Gepost op 11 apr 094 reacties

In het kader van onze opvoeding in de hedendaagse Peruaanse cultuur, bracht ons reisgroepje op 31 oktober een bezoek aan een Quechua modelboerderij op de Altiplano in de buurt van Puno.
De bewoners van deze eenzaam gelegen boerderij waren op onze komst voorbereid. Dochter Jessica stond klaar op het voorerf met de lama en de alpaca. Moeder Lucretia was in de openluchtkeuken haar kleioventje aan het opstoken waarop de aardappels al lustig stonden te koken. Zij liet ons de eenvoudige boerenkost, aardappels met kaas proeven. Vervolgens liet zoon Edwin ons de slaapkamer zien waarin slechts 1 groot bed stond voor de hele familie, maar onze gids, Ricardo, vertelde ons later -tot onze immense geruststelling- dat in dat bed geen hankypanky plaatsvond: dat deed men gewoonlijk in het open veld. Dochterlief ging de mais malen met behulp van twee stenen, Edwin speelde nog wat met de cavia en moeder Lucretia zette zich achter het weefgetouw. Wij maakten de obligate foto's.
Toen verscheen ook nog nicht Doris en die vroeg of een van ons een foto van de hele familie wilde maken om die dan per email naar haar te versturen. Dat deed groepsgenoot R., de enige met een digitaal fototoestel.
Na het noteren van het emailadres van Doris betaalde Ricardo en wij schudden iedereen de hand ten afscheid, waarbij reisgenote W. in het Engels tegen Lucretia zei dat zij haar een goede businesswoman vond. Lucretia lachte fijntjes om deze opmerking die zij goed had verstaan.
Nadat onze bus vertrokken was, stapte de hele familie waarschijnlijk in de achter de boerderijmuur verstopte Mercedes om naar hun luxe flat met internet en CNN in Puno te rijden.
Na het ontwikkelen en afdrukken bleken de geschoten plaatjes zeer authentiek en door het invallende duister en het avondrood ook nog zeer romantisch van karakter.

pkoelewijn Positie 111 (12329 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 2388 Blogs: 17 Fans: 20

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Moeder Lucretia zette zich achter het weefgetouw....
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Avonturen in Yucatan
0 30
Gepost op 15 oktober
Mexico Yucatan
Bandenpech in Palenque
3 26
Gepost op 02 februari
Mexico Chiapas - Palenque
Heibel in de Ngorongoro krater (2003)
0 39
Gepost op 05 december
Tanzania Ngorongoro krater

Reacties bij deze blog

Obiwan

Door: Obiwan • Geplaatst op

Een beetje sluikreclame helpt, Nel. Ik was toch nieuwsgierig. Vooral omdat ik de Altiplano ook ken maar ik vind het allemaal prachtig. En van die 2 klote euro's die Ricardo betaalt zal ze vast geen Benz rijden.

Ilka

Door: Ilka • Geplaatst op

Grappig verhaal!

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Leuk verhaal, Nel! Wij zijn met onze dochters ook in die boerderij geweest en werden op hetzelfde ritueel onthaald! Onze dochters waren 2 jaar daarvoor tijdens een groepsreis al op deze vertoning getrakteerd en konden ons vermoeden bevestigen dat het een exacte herhaling was!

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Geweldig en komisch verhaal! Ja de hedendaagse toerist kun je niet meer voor de gek houden! hanky panky in het veld...veel te koud daar in Puno voor blote billen in de openlucht. En die cavia is vast al gekocht om die avond in de pot te verdwijnen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.