Quito

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Stedentrip Quito

Quito,
Ecuador


O.K. het is ver weg en niet geschikt voor een weekend, maar Quito, de hoofdstad van Ecuador is beslist een bezoek waard.

De stad ligt ruim 2800 meter boven zeeniveau en heeft daardoor een heel prettig klimaat. Men spreekt er van een eeuwige lente. De temperaturen schommelen rond de 20º C maar zakken tegen de avond. Typisch voor het weer van Quito zijn heldere ochtenden en
's middags meer bewolking. De droogste maanden en de beste reistijd zijn juni tot en met september.

De stad werd in 1534 door de Spanjaarden gesticht, op de ruïnes van een Inca stad, Quito heeft een van de meest uitgebreide en best bewaarde historische centra van Spaans-Amerika. Al in 1978 werd het centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Je vindt daar 40 kerken, 17 pleinen en 16 kloosters, dus er zijn heel veel bezienswaardigheden.
Voor veel mensen is La Iglesia de la Compañía de Jesús de allermooiste kerk, vanwege de overdaad aan bladgoud en barok. Ook zijn er mooie musea en fijne parken.

De bijzondere ligging zie het best vanaf de heuvel El Panecillo of als je met de kabelbaan naar 4000 meter hoogte gaat, op de helling van de vulkaan de Pichincha. Vanaf dat uitzichtspunt zie je de bijzondere ligging van de stad het best: ruim zeventig kilometer lang en maar vier kilometer breed, tussen twee grote bergruggen in. Bij helder weer is de besneeuwde top van de Cotopaxi goed te zien.

Een heel leuke excursie buiten de stad is een bezoek aan de evenaar, die zo'n 20 kilometer noordelijker ligt.

Er is prima openbaar vervoer in Quito en ook de taxi's zijn schappelijk geprijsd. Kortom: Quito is een aanrader!