Quito

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kabelbaan naar fraaie vergezichten

Quito,
Ecuador


Quito ligt zelf al op een hoogte van 2950 meter. Als je daar rechtstreeks met het vliegtuig aankomt is dat wel even wennen. Maar als je genoeg gewend bent aan de hoogte is een trip met de kabelbaan zeker aan te raden.

Aan de westrand van de stad gaat een opvallend moderne kabelbaan (gebouwd in 2005) die je naar een hoogte van minstens 4050 meter voert. Je kunt er met een taxi naar toe maar je kunt ook met de bus gaan. Dan moet je wel al vast een stukje heuvelop lopen langs wat kermisacthtige attracties.

In de ochtend heb je de meeste kans op goed uitzicht en als dat er is kun je heel ver kijken naar de stad in het dal en naar het Andesgebergte. De prijs is vier dollar dus daarvoor hoef je het niet te laten. ga niet in het weekend want dan staan er vaak langer rijen. Dan is een priority ticket een oplossing om toch snel boven te zijn.

Vergeet ook niet onder je voeten te kijken want de vegetatie is echt heel mooi. Prachtige zeer lage Andesplanten die nauwelijks boven de grond uit komen maar fraaie bloemen voortbrengen. Er kunnen vanaf het gebied wandlelingen gemaakt worden. een rondje van een kilometer is al voldoende om je bijna alleen te wanen in dit gebied.

Nog een tip in een tip. Neem zonnebrand mee want schaduw is er niet veel.