Oriente

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Spetter Pieter Pater

Oriente,
Ecuador


Dat Ecuador een veelzijdige natuur en omgeving biedt, is al wat langer bekend. Wanneer je vanuit Quito richting jungle reist, komt je langs prachtige dorpjes, toerend tussen de bergen door. Een mooi uitgangspunt voor een meerdaagse jungle-trekking of andere jungle activiteiten is Tena. Een wat groter dorp, waar ook 's avonds nog een gezellige en overheerlijke cocktail gedronken kan worden aan het water. Niet veel toeristen bezoeken dit gedeelte van de Oriente, wat het nog leuker maakt om je cocktail tussen de locals te nuttigen.

Na een gezellige avond, kun je 's morgens vroeg je roes in een keer vergeten door deel te nemen aan een raft-tour. Na heerlijke hobbelrit achterop de jeep, kijkend naar de prachtige papegaaien die over je hoofd vliegen, kom je aan bij een fantastisch stuk rivier. Je ontvangt de nodige uitleg, 'adelante! ariba, abajo, al centro, al dentro!' en vervolgens plons je het water in. De gidsen zorgen voor het nodige vertier onderweg en er wordt nog een stop gemaakt in een watervillage om de lunch te kunnen nuttigen. Positief hieraan is dat de locals zo in contact komen met spaans sprekenden en hun Spaans graag even willen oefenen.

Wanneer je aan het einde van de dag, moe maar voldaan weer aan de kant staat en met de gids je biertje opent, kun je terugkijken op een fantastische Ecuador ervaring.