Noord Laagland -en kust Ecuador

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Voordelen van als vrouw alleen op reis in Canoa

Noord Laagland -en kust Ecuador,
Ecuador


Heel vaak heb ik de vraag gehoord: 'Ga je alleen op reis in Zuid-Amerika? Dat is toch gevaarlijk!?' meerdere malen heb ik daarop kunnen antwoorden dat het zo gevaarlijk is als dat je het zelf maakt. Ok, je moet niet naïef zijn en je gezonde verstand soms op het standje 'voorzichtig' zetten om je reis tot een succes te maken.

Wanneer je de uitdaging aan durft om alleen te vertrekken naar een Zuid-Amerikaans land, merk je al snel dat je eigenlijk nooit alleen bent. In de grote steden zul je voldoende mede-toeristen ontmoeten die je gezelschap houden, misschien ontmoet je nog iemand die je gezelschap houdt tijdens diverse uitstapjes of een volgende busreis.

Tijdens mijn verblijf in Canoa, Ecuador, heeft het als vrouw alleen zijn mij ook veel gebracht. Dit was tijdens mijn reis het eerste moment dat ik ook daadwerkelijk alleen op pad ging. 's morgen veel te vroeg aangekomen bij de bushalte, waar je op een stoffige zandweg wordt uitgeladen, zelfs in Ecuador is alles om 5.30 nog vrij stil. Wat doe je dan, heerlijk op het strand gaan zitten en wachten tot het dorpje ontwaakt. Dit deed het gelukkig en zo kwam ik terecht in [url="http://www.hotelbambuecuador.com/canoa.php" target="_blank"]Hotel Bambu[/url]. Dat was al een ervaring op zich, met prachtige strandhutjes, een goed restaurant en een gezellige bar. Al snel kwam ik erachter dat locals zich tijdens happy hour ook ophielden in deze bar waardoor het al snel gezellig werd en er een grote groep op stap ging naar een van de vele dansbarretjes aan het strand.
De volgende dag wist er een tijd vrij te maken om een mooi gedeelte van het strand te laten zien, het strand volledig aflopen de rotsen op klauteren en uiteindelijk terecht komen op een paradijselijk stukje strand met een aantal grotten. Wauw, zonder de contacten van de locals had ik dit niet aangedurft alleen en nu heeft dit mijn reis net weer een beetje mooier gemaakt.
Het lijkt soms spannend als (niet vrijgezelle) vrouw maar met een beetje vertrouwen zie je een hoop mooie dingen extra.