Galapagos eilanden reisblogs

Galapagos Cruise deel 1

edithenemer was er (tot 12 jan 2009) Gepost op 12 jan 092 reacties

Als je naar Ecuador gaat is het zeker de moeite waard om ook een bezoek te brengen aan de Galapagos eilanden. Een 8 daagse cruise kost ongeveer €1000,- euro per persoon.

Er zijn veel verschillende cruises die ieder verschillende eilanden aandoen.Ik heb gekozen voor de volgende route: Baltra-Santa Cruz-South Plaza-Santa Fe-Española-Floreana-Santa Cruz-Rabida-Santiago-Bartelome-Santiago-Daphne-North Seymour-Baltra

Dag 1 Vlucht/Baltra/Santa Cruz

Dag 1 wordt voornamelijk ingenomen door de vlucht en de kennismaking met de gids, de kapitein en zijn crew en heel belangrijk, je reisgenoten. Eenmaal aan boord krijgen we meteen een heerlijke lunch. Daarna varen we naar een strandje aan de noordkust van Santa Cruz waar we even kunnen zwemmen en een meertje met flamingo’s bekijken. Vervolgens weer met de boot naar Plaza waar het alweer donker is als we aankwamen. Daar krijgen we avondeten en leren we onze reisgenoten wat beter kennen. Ook krijgen we van onze gids wat informatie over het programma. Het is ten strengste verboden om van de paden af te gaan of de dieren aan te raken. Iedere dag om 7 uur ontbijten, ‘s morgens een wandeling over het eiland, lunch op de boot, ’s middags zwemmen, snorkelen en soms nog een uitstapje met de dinghy (klein bootje) of te voet. Daarna avondeten op de boot. Na het eten wordt het programma van de volgende dag besproken. Er wordt veel ’s nachts gevaren om tijd te besparen. Voor mensen die snel zeeziek worden niet geheel prettig maar daar zijn gelukkig allerlei medicijnen en middeltjes voor uitgevonden.

Dag2 South Plaza/Santa Fe

We worden gewekt door ‘blaffende’ zeeleeuwen die nieuwsgierig om onze boot heen zwemmen. De dinghy brengt ons aan wal op South Plaza waar we voor het eerst echt merken dat de dieren niet bang voor mensen zijn. Je kunt van heel dichtbij foto’s maken van zeeleeuwen, leguanen en vogels. Na een rondwandeling op dit eiland zijn we om 10 uur weer op de boot en varen we naar Santa Fe. Na de lunch gaan we met zn allen snorkelen. De kapitein laat ons de mooiste plekjes zien. De zeeleeuwen spelen met ons. Ze komen recht op je af gezwommen en vlak voor je neus veranderen ze snel van richting. De kapitein laat ons ook nog reuze waterschildpadden zien. Om 4 uur gaan we aan land waar we na een rondwandeling eindigen op een strandje waar wel honderd zeeleeuwen liggen te zonnnen. Je kunt er zonder problemen lekker tussen gaan liggen. Weer aan boord krijgen we een heerlijk diner waarna we verder varen naar Española. Een vrij ruige tocht en iedereen besluit vroeg naar bed te gaan. Ik blijf op want ik kan niet slapen als de boot zo erg schommelt. Toch val ik met mn hoofd op tafel in slaap dus ga ik snel naar bed als ik wakker wordt. 5 minuten later weer kotsmisselijk en terug naar de eetkamer. Twee keer overgeven uit het raampje lucht erg op. Om 3 uur ’s nachts zijn we op de plaats van bestemming. Wanneer de kapitein langsloopt om het anker uit te gooien zeg ik dat ik zijn boot eeen beetje vies heb gemaakt, maar daar hoef ik me geen zorgen over te maken. “Ga maar lekker slapen.” Zegt hij.

Dag 3 Española

Enorme kolonies zeeleguanen, blue footed boobiesen broedende albatrossen. Dit eiland staat bekend om de vele mooie vogels die hier in grote getalen voorkomen. Na de lunch naar het strand waar het water prachtig helder blauw is. Daarna snorkelen. De kapitein haalt voor ons een haai achter een rots vandaan. Na het eten meteen weer varen naar Floreana waar we om 3 uur ’s nacht aankomen.


Dag 4 Floreana/Corona del Diablo

Vandaag beginnen we in Post Office Bay. Daar kun je kaarten in een box achterlaten en kijken of er nog kaarten bijzitten voor mensen die bij jou in de buurt wonen zodat je die bij ze kunt bezorgen. Vervolgens wandelen we over het eiland naar een lavatunnel die we in kunnen lopen. Als je naar de Galapagos gaat, lees dan het boek ‘Floreana’ door Margret Wittmer. Deze duitse vrouw is met haar gezin verhuisd naar Floreana toen het nog een onbewoond eiland en verteld over wat ze allemaal heeft meegemaakt. Haar zoon Rolf runt nog steeds het enige gastenverblijf op dit eiland. Onze wandeling eindigt op het strand waar een nieuwsgierige zeeleeuw ons vanuit het water aankijkt. Ik besluit op de uitnodiging van deze zeeleeuw in te gaan en duik er ook in. Het is echt geweldig, dat beestje kijkt me steeds aan met z’n grote ogen en zwemt dezelfde kant op als ik. De zeeleeuw speelt met een botje dat ie steeds van de bodem opraapt en met zijn bek weer weggooit. Totdat het vlak bij mij terecht komt. Dan blijft ie me aankijken. Ik raap het botje op en gooi het weg. Tot mijn grote verbazing duikt de zeeleeuw het botje weer op en laat het weer bij mij op de bodem vallen. Het spelletje herhaalt zich een paar keer. Wat een ervaring. We stappen weer in de dinghy die ons naar de Corona del Diablo (duivelskroon) brengt. Dit is een vulkaankrater die op sommige plekken net met zijn rand boven het water uitkomt. Daar springen we van het bootje af en zwemmen we in en om de krater. Mooie gekleurde vissen, schilpadden, octopussen en zeesterren. Wanner de dinghy ons weer naar de boot brengt ruiken we dat er een heerlijke lunch voor ons klaarstaat. Na de lunch varen we naar Santa Cruz waar we op de boot dineren. ’s Avonds gaan we aan wal om het nachtleven van Puerto Ayora te verkennen.



edithenemer Positie 6551 (0 p.) Lid sinds 12-01-2009 Foto's en tips: 0 Blogs: 2 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Galapagos Cruise deel 2
0 1
Gepost op 12 januari
Ecuador Galapagos eilanden

Reacties bij deze blog

Jelle51

Door: Jelle51 • Geplaatst op

ik heb ongeveer dezelfde toer verleden jaar gemaakt!! het was geweldig!!

pdanielse

Door: pdanielse • Geplaatst op

Een mooi verhaal, dat is genieten

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.