Ecuador

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ecuador image

Ecuador

Ecuador
Zuid Amerika
WKerkhof

Gelovige speed devils

In Ecuador is een groot deel van de bevolking katholiek, zo'n 90 procent. Dat niet alleen goed te zien aan de vele kerkjes maar ook goed merkbaar in het verkeer. Veel vrachtauto's hebben op de achterkant van hun wagens bijvoorbeeld prenten en teksten over de Christus staan.

In elke auto hangt wel een kruisje aan de achteruitkijkspiegel. Wanneer de zonneklep open gaat vind je bij de meeste een afbeelding van Maria of een andere heilige. Voor vertrek wordt er door menig chauffeur een kruisje geslagen, en wanneer er onderweg een kapelletje staat, een paar kruizen of een heilig beeld wordt er weer een kruisje geslagen met een kus.
Dit alles voor veilige rit.....

Maar, massaal wordt er net voor een haarspeldbocht ingehaald. De maximale snelheid heeft hier weinig betekenis want als je harder kan dan ga je toch gewoon harder? Dorpjes worden met dezelfde snelheid gepasseerd als de doorgaande bergweg en af en toe wordt er kei hard op de rem getrapt voor een drempel, stoplicht of overstekend kind.... Ook wordt de snelheid amper geminderd in dikke mits. Remmen? Dat doe je alleen als degene voor je dat ook doet. De muziek staat bijna bij iedereen hard en ook de telefoon wordt gewoon opgepakt.

Mij lijkt dat het veiliger is je gewoon aan de verkeersregels te houden dan een kruisje te slaan voor vertrek.....

Na verschillende helse ritten ben ik toch elke keer in ieder geval weer blij heelhuids aan te komen op de plaats van bestemming!