Ecuador

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ecuador image

Reizen

Ecuador
Zuid Amerika
Felizzy

Reizen

Ik reis graag. Nu hoor ik jullie en masse tot in Ecuador denken: "dit is een ernstig geval van stating the obvious", maar wat ik eigenlijk bedoel is: ik ben zo graag onderweg. En met 'onderweg' bedoel ik niet voor de 1000ste keer op weg zijn van Leiden naar België en voor de 2000ste keer vertraging hebben, maar heerlijk ontdekkingsreizen, een Nieuwe Wereld aan je voorbij zien trekken zonder daar iets voor te moeten doen.

Je verstopt weten tussen allemaal locals, de helft op weg naar hun wortels, hun Thuis, de andere helft naar hun vakantiebestemming. Helemaal mooi is het als de zon schijnt en de kleuren helder zijn. De reis is vaak niet al te comfortabel: meestal moet je plassen nog vóór de reis begint, maar ga je maar niet uit angst dat de bus dan weg is zonder jou, en dus zit je urenlang je plas op te houden. De bus in kwestie is meestal uit een jaartal waarvan niemand meer weet wat er ook alweer precies in voorviel. De raampjes kunnen nooit helemaal dicht en de vering! - de vering is een uitdaging voor zelfs de beste sportbeha. Je hebt natuurlijk net die ene stoel die niet achteruit kan leunen en de persoon vóór je gaat er even lekker bij liggen, o claustrofobie! Maar dan kijk je naar de drommen mensen die het gangpad bevolken en de hobbelige reis staand moeten afleggen, en naar het kindje dat in het bagagerek ligt, en je denkt 'ach ja'. Het feit dat je tussen je buren geklemd zit en een half kind op je schoot hebt liggen valt dan best nog mee.

Vandaag lijkt het wel Zwarte Zondag (of was het vrijdag? Of zaterdag...) in Frankrijk, zo druk is het op de weg en zo hard zchijnt de zon. Iedereen is onderweg, want het is feestdag, lang weekend, en dus doen we massaal of het zomervakantie is. Ik zie bergen en dorpjes, meren en vulkanen. Het meisje naast me kwijlt in haar slaap mijn arm onder. Ik ben een tevreden mens.

Foto's

5155c.jpg
5155c.jpg
Felizzy