Bogota

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zipaquira, salt cathedral

Bogota,
Colombia


De [url="http://www.catedraldesal.gov.co/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=52" target="_blank"]Zipaquira[/url], aangemerkt als "highlight" voor Colombia door Footprint (beste reisgids voor Zuid Amerika).

Op een kleine 50 km van Bogota ligt Zipaquira, 200 meter onder de grond, in een oude zoutmijn. Een prachitge (fotogenieke) kathedraal, waar ook flink in is geinvesteerd door de Colombiaanse overheid. De oorsprong van de mijn gaat terug naar 1923 en de totale oppervlakte is 55.000 m2. Het is ook voor Colombianen een erg populaire attractie en binnen de grootste hal worden zelfs verschillende events gehouden, tot 8000 bezoekers.

Zipaquira is goed te bereiken met auto, trein en bus. Ga alleen niet op Zondag, dan sta je lang in de rij met ongeveer 3000 Colombiaanse bezoekers. Deze foto's: [url="http://www.columbusmagazine.nl/zuid-amerika/colombia/reisreporter/fotos/235676.html" target="_blank"]zipa1[/url], [url="http://www.columbusmagazine.nl/zuid-amerika/colombia/reisreporter/fotos/235852.html" target="_blank"]zipa2[/url] heb ik hier al op RR geplaatst, voor de beeldvorming.