Chili

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Maanlandschap in Conguillío NP, Chili

Chili


Van Santiago de Chile naar Punta Arenas (een camperrit van 5.445 km.) komen we langs de meest schitterende nationale parken van Chili en Argentinië. De legendarische carretera Austral en de Ruta 40 vormen een groot deel van onze route, die overigens grotendeels ongeplaveid is. Na Santiago bekeken te hebben en het wijngebied ten zuiden van de hoofdstad doorkruist te hebben, nemen we op Ruta 5 richting Victoria de afslag naar Curacautín. Zo rijden we het vulkaangebied in met de nog actieve vulkanen van Conguillío NP. Spectaculair mooi!
Onderweg zien we roofvogels die neerstrijken in de parasolvormige Monky Puzzle Trees. Deze Araucaria Auracana is de nationale boom van Chili. In het Mapuche betekent Conguillío 'water met Auracariazaden'. Maar het meest indrukwekkend is toch wel het lavalandschap waar we doorheen rijden. Een lichtgrijze ongeplaveide weg slingert door een zwart landschap van uitgebluste lavastromen die Volcán llaima (3125m) in 2008 heeft uitgespuwd. Een magnifiek landschap!
Via de Paso Icalma rijden we de hele route door dit mooie park, dat nog veel meer natuurschoon herbergt. Schitterende meertjes en mooie vergezichten in het groen. Een dagtocht, die zeer de moeite waard is.