Oruro foto's & tips

'339481' door antwan '339481' door antwan

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Laguna Verde

antwan

Laguna Verde is een groen/blauw zoutmeer in het zuidwesten van de Altiplano van Bolivia, bijna op de grens met Chili. Het meer ligt op 4300 meter hoogte aan de voet van de Licancabur.

'457588' door Fietser '457588' door Fietser

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Wachten op een lift/.

Fietser

In het plaatsje Laca Laca, schat een 20 huizen, waren we gestopt om een cola te drinken en wat eten kopen. Tijdens het drinken van de cola zag ik deze mevrouw langs de weg zitten en naar ik schat op een bus te wachten.

'207495' door MrCactus '207495' door MrCactus

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Spiegelende flamingo'

MrCactus

Het zuidwesten van Bolivia heeft mooie meren. Door de hoge ligging is de lucht erg ijl. Daardoor ontstaan hele mooie kleuren. Flamingo's vinden in deze meren voedsel. Tesamen met een mooie achtergrond levert dit mooie plaatsjes op.

'90774' door manuela '90774' door manuela

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Zoutvlakte Uyuni

manuela

Ik ben 2 keer op de zoutvlakte bij Uyuni geweest. Het eerste jaar stond er een dun laagje water over de vlakte, wat een surreeel beeld gaf. Het tweede jaar was het een stuk droger en lag het zout bloot aan het oppervlak. Hierdoor kwam de prachtige kristalstructuur nog duidelijker naar voren.

'494087' door ronderegt '494087' door ronderegt

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Uitgeperst lekker

ronderegt

In een parkje nabij het centrale plein van het Boliviaanse Oruro persen ze graag een paar sinaasappels voor je uit nadat ze met een vernuftig mechanisch apparaatje de buitenste schil hebben verwijderd.

'114468' door sidonius '114468' door sidonius

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Kinderen van het...zo

sidonius

Kinderen van het zoutmeer, van het familiebedrijfje dat zout verwerkt van het Salar de Uyuni

'138192' door manuela '138192' door manuela

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Een snufje zout

manuela

de hoopjes zout liggen te drogen in de zon, alvorens verder verwerkt te worden in de kleine zoutfabriekjes/werkplaatsjes aan de rand van het zoutmeer van Uyuni

'235371' door Reisreporter '235371' door Reisreporter

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Boliviaan in een Delt

Reisreporter

Een opmerkelijke combi: op een totaal verlaten Altiplano tref je een kwieke baas die zo - qua kleding dan - lijkt te zijn weggelopen uit de hangar van Delta Airlines. Of brengen ze in de VS dergelijke kleding ook naar het leger des heils zoals wij dat doen met onze fleecetruien in het kerstpakket?

'207494' door MrCactus '207494' door MrCactus

BoliviaOruro

BoliviaOruro

SkyHigh

MrCactus

Op het cactuseiland komen veel cactussen voor. Sommigen zijn zo hoog dat het net wolkenkrabbers lijken. Vanaf een laag standpunt krijg je zo mooie opnames.

'265560' door magdalena2 '265560' door magdalena2

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Flamingo's in de...wo

magdalena2

Met een landrover maken we een tocht van drie dagen. Eerst over de indrukwekkende zoutvlakte, maar daarna rijden we door de droge woestijn op zo'n 4000 m hoogte. Het zand stuift door de cabine. Plotseling komen we uit bij een grote lagune, met honderden flamingo's. Ze trekken zich niets van ons aan. Er is verder geen enkel teken van leven te bekennen. Het waait er flink en er zijn kleine windhozen op het water. De flamingo's voeden zich met garnalen en zouden daar hun roze kleur van krijgen. Later volgen er nog drie lagunes, maar deze herbergt de meeste vogels. Bijzonder om ze van zo dichtbij te kunnen bekijken!

'135899' door Frederike '135899' door Frederike

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Vicunia's in Bolivia

Frederike

Vicunia's op de hoogvlakte in Bolivia.

'111334' door sidonius '111334' door sidonius

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Openbaar vervoer

sidonius

Met de bus langs het zoutmeer van Uyuni is geen sinecure. Een lange tocht over zeer hobbelige wegen en paden. Er ging ook nog een geslachte lama op het dak, die hier werd opgeladen. Het is er zo koud, dat lamavlees open en bloot op het dak mee kon.

'411804' door Andaaf '411804' door Andaaf

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Een Boliviaans gezin.

Andaaf

Terwijl wij zelf met een motor een diepe rivier probeerden over te steken, zagen we dit gezin met de fiets omlopen. Op weg naar onder water gelopen dorp waar wij zelf net vandaan kwamen. We zouden er snel achter komen dat wij ook moesten terug keren. De rivier was te diep om met de motor door heen te waden, het naderende onweer dat ons omringde te gevaarlijk en de weg naar Uyuni nog te lang. Uiteindelijk eindigden we voor de nacht in een hut met lamahuiden bij een Boliviaans gezin.

'317752' door Rijs '317752' door Rijs

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Lama komt even een...

Rijs

Op de weg van Chili naar Bolivia kwamen wij deze Lama tegen, het was een erg nieuwschierig aagje, bleef even kijken en liep als een trotse pauw weer verder, wij moesten hier erg om lachen, want de lama kwam in één keer onverwachts te voorschijn.

'111344' door sidonius '111344' door sidonius

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Zouthotel

sidonius

Het zouthotel op het Salar de Uyuni is uniek. Alles is van zoutblokken gemaakt: tafels, stoelen, bedden, muren. Hard en koud, maar heel bijzonder. Je slaapt onder huiden van lama's, dat is wel lekker warm.

'119500' door sidonius '119500' door sidonius

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Spelen met water

sidonius

Dit kindje speelt met een waterkraan. Als box fungeerde een grote trekkerband. Gezien aan de rand van het zoutmeer van Uyuni, de kinderen hebben nagenoeg niets om mee te spelen en toch vermaken ze zich (zolang ze heel klein zijn, al heel jong moeten ze meehelpen in de zoutverwerking).

'338865' door antwan '338865' door antwan

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Jongen met lama

antwan

Deze jongen kwamen we tegen op reis tussen Chili en Bolivia. Het gebied op de grens tussen deze 2 landen is desolaat en getekend door het extreme weer. Zo af en toe kom je een klein dorpje tegen waar nog enkele mensen wonen. Steeds vaker raken deze dorpjes uitgestorven. De jongeren die hier geboren worden trekken weg uit deze streek om hun heil in de stad te gaan zoeken. Deze jongen was dus een uitzondering en kwam samen ons even bekijken.

'503470' door ronderegt '503470' door ronderegt

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Eenzaam maar niet...a

ronderegt

Het stadscentrum van Salinas de Garci Mendoza ligt er enigzins verlaten bij, 15 km naar het zuid-oosten ligt de grootste zoutvlakte t.w. de Salar de Uyuni.

'111279' door sidonius '111279' door sidonius

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Salar de Uyuni

sidonius

Doorkijkje naar het zoutmeer van Uyuni in het zuiden van Bolivia

'442607' door gerardvandorp '442607' door gerardvandorp

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Eindeloos landschap

gerardvandorp

Bolivia op grote hoogte. landschappen en stiltes, kan ik eindeloos in vertoeven. Ik heb het zo naar mijn zin gehad, daar op de Altiplana, geweldig. Ik zal er nog meer plaatsen.

'100162' door sofieopdebeeck '100162' door sofieopdebeeck

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Always look on the...

sofieopdebeeck

Dit jongetje was het zoontje van onze chauffeur op het zoutmeer van Uyuni. Hij werd geboren in de jeep tijdens een van zijn vaders tochten. De toenmalige toeristen in de jeep mochten hem een naam geven.

'544767' door polderboy '544767' door polderboy

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Fietsen over de Salar

polderboy

In de verte rijden 3 fietsers 2 volwassenen en een kind van 5, over de Salar Coipassa. Door de hitte is er een behoorlijke luchtspiegeling. Later komen wij bij dit gezin aan en fietsen we gezamenlijk verder. Aan de overkant slaan we met elkaar ook samen ons kamp op.

'88530' door kathy '88530' door kathy

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Laguna Colorado

kathy

Zo apart, al die kleuren. Ik vond deze excursie zo geweldig. Drie dagen lang door de prachtigste landschappen in alle rust en eenzaamheid. Zo stil daar, alleen de wind die om je oren suist. Een plek waar ik zeker nog een keer naar terug wil.Ik raak er niet over uitgepraat

'306361' door Juutje20 '306361' door Juutje20

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Hot springs Uyuni.

Juutje20

Na een ontzettend koude nacht en ook bijna geen oog dicht gedaan, stuitten we vroeg in de morgen op deze heerlijke hot springs. Na een half uur was ik eindelijk weer eens op temperatuur.