La Paz

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

La Paz image

Heksenmarkt

La Paz
Bolivia
Globetrotteramsterdam

Heksenmarkt

Heksenmarkt

Gisteren na een enerverende busrit vanuit Puno in La Paz aangekomen. Ik had eigenlijk verwacht dat de grensformaliteiten problemen op zouden leveren (dat is wat ik overal las). Maar alles is zeer smooth verlopen!

Om de busreis een beetje te onderbreken en over te stappen op een Boliviaanse bus hadden we eenn stop in Copacabana. Klinkt inderdaad als een tropisch eiland maar is niets meer dan een zeer toeristisch plaatsje aan het Titikaka meer. Maar erg plezierig om even de benen te kunnen strekken, te lunchen etc.
Uiteindelijk om een uur 17.30 in La Paz (het is hier overigens een uur later dan in Peru). En ook hier is de eerste kennismaking er een die me het gevoel geeft thuis te zijn.
Mijn hostel staat midden in de stad, op loopafstand van cafe´s, restaurantjes etc. Als ik het hostel uitloop struikel ik al over de stalletjes met wat dan ook.

Ik heb besloten vandaag een lekkere relax dag te houden. De afgelopen twee weken waren niet alleen een aaneenschakeling van indrukken maar ook van reizen en vroeg opstaan. Dus geen wekker vanochtend, geen stress om bus, vliegtuig of boot te halen.

Net de omgeving van het hostel verkend en ben uiteindelijk op de heksenmarkt beland, hoewel markt een groot woord is, een paar kraampjes is een betere omschrijving. Maar ze verkopen hier wel van alles. Elixer dat je kunt kopen voor geluk, aantrekkelijkheid, geld, sex, gezondheid, veilig reizen of wat dan ook. Of je kunt jezelf baden in badolies van dezelfde elixers. Talismannen te over, net als kruiden, zeepjes, wierook etc. op de kraampjes buiten grote gedroogde padden, gemummificeerde kleine lama´s en slangenhuiden. In ieder geval iets om je ogen bij uit te kijken...

Foto's

cf1ee.jpg
cf1ee.jpg
Globetrotteramsterdam