Noordwest Argentinie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Geen gehaast: go local!

Noordwest Argentinie,
Argentinië


In Salta stikt het van de reisbureaus die je een dure excursie willen verkopen. Ook zal iedereen je vertellen dat bepaalde plekken alleen met een excursie te bezoeken zijn... Niet doen dus! Die excursies - hoewel er best leuke tussen zullen zitten - zijn vaak erg gehaast (afstanden zijn groot!) en bovendien is zo'n georganiseerde trip met alleen maar toeristen vaak niet waar we op zitten te wachten. Heb je dus geen huurauto om rond te touren... go local: bijvoorbeeld naar de Salinas Grandes (zoutvlaktes) noorderlijk van Salta!

Pak de lokale bus naar Jujuy (ca. 2-3uur) van daar pak je de bus naar Purmamarca (1.5u): leuk tussen de locals, de bus stopt in een paar dorpjes onderweg om mensen op te pikken. Purmamarca is een schattig dorpje, echt de moeite waard. Het dorp ligt tegen de Cerro de los 7 Colores: de gekleurde bergen, prachtig werkelijk waar. In het dorpje heb je een leuke markt, een oude kerk en veel souvenirs. Locals staan je op te wachten om je naar de zoutvlaktes te brengen met hun auto. Ben je met minder dan 4 personen? Loop dan even een rondje, of relax op een terrasje en als je terug komt zijn er vast meer mensen die die kant op willen (ik was alleen en heb deze tour zo met 3 Argentijnen gemaakt!)

Genoeg tijd om vanuit Salta hierheen te komen en de zoutvlaktes te bezoeken en 's avonds te genieten van de lokale folklore bij het eten. De volgende dag kun je de wandeling om de gekleurde bergen maken alvorens een bus naar bijvoorbeeld Huamahuaca, Iruya of andere mooie oorden te pakken.

Het leuke is, omdat veel buitenlandse toeristen wel een excursie boeken en dezelfde dag nog terugkeren, dat je in zo'n dorpje als Purmamarca dus 's avonds in een restaurant of bar of hostel tussen alleen maar Argentijnen zit!