image
VISITFLANDERS

Ontsnap aan de stad: bijzonder overnachten midden in het groen

De vakantie is voorbij, maar de zomer nog niet! Geniet tijdens de Indian summer van zeeën van ruimte: deze vijf bijzondere toevluchtsoorden midden in het groen vind je op steenworp afstand van Amsterdam, Utrecht en Antwerpen.

1. Slaap in een Zwiertent net buiten Amsterdam en Utrecht

Slaap in een Zwiertent CREDIT Roos OosterbroekFoto: Roos Oosterbroek

Als je je overgeeft aan het ritme van de Vinkeveense Plassen ben je de stadsgekte van Amsterdam en Utrecht zo vergeten. Vrijhaven Zwier neemt een deel van Haven Winkeloord in beslag en herbergt tal van fijne slaapplekjes. Wil jij echt weer even één worden met de omgeving? Kies dan voor een van de Zwiertenten. De tenten zijn omringd door groen en staan op enkele meters afstand van het water. Net als op een camping deel je de sanitaire voorzieningen met anderen. Tijdens je verblijf kun je gratis gebruikmaken van sups, kano’s, de houtgestookte hottub en een Rustvalkje, een elektrische sloep. De maaltijden zijn inbegrepen en worden voor je klaargemaakt in het bijbehorende restaurant. Er is slechts één regel als je komt logeren: je boekt minimaal twee nachten, zodat je ook daadwerkelijk toekomt aan het opladen van je inwendige batterij. Kosten: vanaf € 399 all-in voor twee nachten en twee personen.


2. Slaap in een tiny house net buiten Antwerpen

Slapen in een Tiny House CREDIT Mie de BackerFoto: Mie de Backer

In de Kempen waan je je in een andere wereld. Bed and Breakfast art.14 is een duurzaam Hof van Eden. In plaats van autogeluiden word je hier gewekt door vogelgeluiden (of het gekraai van huishaan Clément) en dankzij allerlei vernuftige installaties zul je nooit méér energie verbruiken dan er wordt opgewekt. Tijdens je verblijf word je getrakteerd op zelfgemaakt brood, biologische groene- en fruitproducten uit eigen moestuin en ambachtelijke streekproducten. De mooiste van de vijf gastenverblijven ligt achter in de tuin. Bed On Wheels is een simpel doch sfeervol ingericht tiny house, zonder elektriciteit maar met een overdekt vlonderterras. Kosten: € 90 per nacht voor twee personen (incl. ontbijt).


3. Slaap in een glazen kas net buiten Amsterdam

Slaap ik een glazen kas CREDIT Fam Buitenhuys Foto: Fam Buitenhuys 

Het ‘familiealbum’ van Familie Buitenhuys omvat vier fotogenieke vakantiehuizen: eentje in het bos bij het Brabantse Schaijk en drie aan de rand van het Markermeer in Noord-Holland. Onze aandacht gaat uit naar Huisje 7. De glazen kas aan de achterkant van het huisje is een heerlijke plek om tot rust en bezinning te komen. Geniet van het onbelemmerde uitzicht op het polderlandschap en laat je wekken door de opkomende zon. Kosten: vanaf € 162 per nacht voor max. vier personen.


4. Slaap in een pit net buiten Antwerpen

Slaap in een pit CREDIT Visit FlandersFoto: Visit Flanders

De pit is het perfecte huwelijk tussen een tent en een boomhut — de traanvormige boomtent, oorspronkelijk bedoeld voor milieuactivisten, biedt plek aan twee volwassenen (en twee kinderen) en kan via een ladder worden bereikt. Tot en met eind september kun je ‘pitkamperen’ in een van de vier tenten in de kasteeltuin van De Notelaer. Het sprookjesachtige paviljoen in Bornem stamt uit de achttiende eeuw en is een verborgen parel langs de Schelde. De boomtenten hangen zo’n drie meter boven de grond. In een bivakzone elders op het terrein vind je sanitair en picknickbanken. ’s Avonds kruip je gezellig rond het kampvuur en geniet je van een barbecuemaaltijd en marshmallows. Kosten: € 105 per nacht voor twee personen (incl. ontbijt).


Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief! Wil je meer leuke tips voor een groene stedentrip? Bestel dan editie #103 in onze webshop.