billie41

profiel billie41

Naam

Dini Olijerhoek

Reviews

0

Foto's & tips

5

Blogs

4

Lid sinds

14 December 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Portugal

Over mij

In 2010 ben ik verhuisd naar Batalha in Midden Portugal De plaats ligt tussen Lissabon en Coimbra in de Estremadura - Ribatejo streek. In Nederland was ik werkzaam als teamleider en project-/managementassistente in respectievelijk een ziekenhuis en bij een waterschap. Samen met mijn partner Cees de Winter run ik in onze nieuwe woonplaats een moderne B&B. Naast de werkzaamheden van de B&B run ik nog de schoonheidsstudio en schrijf ik voor diverse blogs en digitale magazines. Hiermee ben ik gestart om wat extra aandacht voor dit mooie gebied te vragen. Een regio met een ziel waar je het pure Portugal kunt ervaren, massatoerisme vermijdt zonder het gevoel van de buitenwereld afgesloten te zijn.

Mijn Motto

'Geniet van het moment, dat is belangrijker dan alles in een keer moeten zien! '

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Fujifilm

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (5)

'432340' door billie41 '432340' door billie41

PortugalEstremadura en Ribatejo

PortugalEstremadura en Ribatejo

Historisch aquaduct..

billie41

Het aquaduct ligt bij het plaatsje Pegões op 5 minuten rijden van Tomar en behoort tot het Convento do Cristo dat als een burcht staat in Tomar. Het aquaduct start bij dit oude Tempelierskasteel en Klooster (Convento) en is 5 kilometer lang en nog volledig in tact. Zeker de moeite waard wanneer u een bezoek brengt aan Tomar. Meer informatie over de regio vindt u via deze link: http://www.bedandbreakfast-casaceedina.com/Nederlands/omgeving.php

'341218' door billie41 '341218' door billie41

PortugalEstremadura en Ribatejo

PortugalEstremadura en Ribatejo

Abdij Santa Maria de.

billie41

De kloosterkerk van Batalha in Portugal dat een belangrijke rol speelde in de Portugese geschiedenis. De kerk werd gebouwd ter ere van de overwinningvan de Portugezen op de Spanjaarden. Het gebouw is in zandkleurige steen opgetrokken en heeft geen gekleurde of grote ornamenten. Een groot aantal versieringen is aangebracht, die geen van alle gelijk zijn. Sinds 1983 staat het 'Mosteiro da Batalha' op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bezoek is zeker de moeite waard. Elk uur vindt er wisseling van de wacht plaats bij het graf van de onbekende soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. Dit gedeelte van het klooster ligt in de binnentuinen.

'422435' door billie41 '422435' door billie41

PortugalEstremadura en Ribatejo

PortugalEstremadura en Ribatejo

Castelo de Almourol

billie41

Het sprookjeskasteel van Almourol Gelegen tussen Torres Novas en Abrantes ligt het kasteel van Almourol, of zoals de Portugezen het zeggen Castelo de Almourol. Het is een kasteel en ligt op een eilandje in de Taag. Het eilandje zelf is niet meer dan een groot rotsblok. Te bereiken per veerboot, of te voet wanneer het water laag staat. Wie het kasteel van binnen wil zien, kiest voor de veerboot want zonder ticket geen toegang. Bezoek je Midden Portugal, dan is deze plek een bezoekje waard. Meer info over Midden Portugal: www.bedandbreakfast-casaceedina.com

Laatste blogs (4)

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik