Anthroforth

profiel Anthroforth

Naam

Reviews

0

Foto's & tips

18

Blogs

0

Lid sinds

18 October 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

India

Over mij

Ik ben Jule (dat spreek je uit als Joe-le) Forth, 27 jaar en ontzettend nieuwsgierig. Wat verbindt mensen, of zorgt voor vervreemding? Wat vinden mensen belangrijk of juist niet? Hoe gaan mensen om met het verleden of juist de toekomst? Antwoorden op deze vragen zocht ik in de studies 'South and Southeast Asian Studies' en 'Cultural Anthropology' aan de Universiteit van Leiden. Tijdens beide studies focuste ik mij op India, inclusief het leren van Hindi en veldwerk in Dehradun/Bihar. In de vele reizen naar Azië is mijn camera mijn favoriete metgezel en combineer ik antropologie graag met fotografie. Dit betekent in de praktijk dat vaak terug reis naar plekken waar ik eerder ben geweest en zo investeer in meer langdurige relaties.

Op Instagram heet ik net als hier @anthroforth.

Mijn Motto

'The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes - Marcel Proust'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Fujifilm

Model

Fuji XT3

Overige

23mm 1.4

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (18)

'1104009' door Anthroforth '1104009' door Anthroforth

Iran

Iran

Sar Aqa Seyyed in het

Anthroforth

Het Zagros gebergte aan de westkant van Iran is een woord adembenemend! Het is moeilijk bereikbaar waardoor je uuuren geen auto en/of mensen tegenkomt. Verspreid door het Zagros gebergte wonen nog veel Bakhtiari nomaden, zij wonen in tenten en wisselen iedere zomer en winter van stek. Een deel van deze Bakhiari nomaden heeft echter in de laatste decennia afstand gedaan van hun nomadisch bestaan en is gaan settelen in het kleine (maar o zo prachtige) dorp Sar Aqa Seyyed. Het dorp is letterlijk tegen de berg aan gebouwd, waardoor het dak van elk huis tegelijkertijd een looppad is.

'1103445' door Anthroforth '1103445' door Anthroforth

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Ladakh in de winter!

Anthroforth

Iedereen verklaarde me voor gek dat ik in de winter naar Leh in Ladakh wilde vliegen. Ladakh is een district in de provincie Jammu & Kashmir, de meeste noordelijkse provincie van India. In januari is het gemiddeld -10 graden en verwarmingen (dat wist ik uit eerder verblijven in India) zijn er niet.. Toch stapte ik 1 januari 2019 in het vliegtuig van Schiphol naar Leh, via Istanbul en Delhi. Ik was op weg naar Spituk Gustor, een tweedaags festival dat gevierd word in het gelijknamige klooster 'Spituk', net buiten Leh. De eerste dag sliep ik grotendeels bij, in de buurt van een open haard om aan de hoogte (3500m) en om aan de kou te wennen. Daarna genoot ik van de drukte, de maskerdansen én de rust. Want ook in chaos - en die was er zeker - is er altijd stilte.

'1103507' door Anthroforth '1103507' door Anthroforth

IndiaLadakh

IndiaLadakh

'Cham' (masker) danse

Anthroforth

Spituk Gustor is een festival waarbij de overwinning van het goede boven het kwade centraal staat. Monniken verkleden zich hierbij als mythische figuren door het dragen van eeuwenoude maskers, en dansen bijna in trance op trommels en trompetschelp-geluiden. Ik was in het klooster toen deze twee monniken verkleed als mysterieuze skeletten mijn aandacht trokken. Ik vond ze er maar geheimzinnig uitzien, met die uitpuilende ogen en vele kleine doodshoofden. Later werd mij verteld dat ze een zeer belangrijke rol innemen in de masker dansen, waarbij zij begraafplaatsen beschermen en tegelijkertijd het publiek herinneren aan hun eigen sterfelijkheid. Ze stonden op het punt om naar buiten te gaan om met hun dans te beginnen toen deze monnik zich nog één keer omdraaide..

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik