annaben

profiel annaben

Naam

Reviews

0

Foto's & tips

8

Blogs

0

Lid sinds

14 November 2013

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (8)

'411499' door annaben '411499' door annaben

Papoea Nieuw GuineaHighlands

Papoea Nieuw GuineaHighlands

Huli Wigmen @...Bache

annaben

De Huli men: 1 van de bekendere stammen uit PNG. Ze staan bekend om hun pruiken. Deze groeien ze zelf: daarvoor wonen ze een paar maanden in het zogehete bachelor huis waar alleen maar mannen wonen (ze mogen ook geen vrouwen zien in die periode, maarja of ze die ook echt niet zien...). Ze laten hun haar groeien, en als deze lang genoeg is dan naaien ze de randen al vast totdat ze uiteindelijk het hele kapsel afknippen vanaf de schedel zodat het een losse pruik is. Hoe meer pruiken hoe meer status. De pruiken worden gedragen op SingSings waar de pruiken versierd worden met de meest parchtige veren - van die oh zo mooie paradijsvogels.

'411495' door annaben '411495' door annaben

IndonesiëWest Papoea

IndonesiëWest Papoea

Peniskoker en wat...v

annaben

Een fantastische tocht gemaakt door de balliemvallei. Geweldig wandeling langs de randen van de immense vallei. Onderweg kwamen we deze man tegen: de oudere mannen dragen nog peniskokers en smeren zich in met varkensvet om warm te blijven. Papua, ooit onderdeel van het nederlandse koninkrijk, is aan Indonesie 'gegeven' onder internationale druk. Het had veel beter een zelfstandig land kunnen worden- voor de Indonesische regering is het een stuk land handig voor migratie van de andere overbevolkte eilanden en plunderen van de grondstoffen. Helaas worden de Papua's alleen in het proces compleet aan de kant geschoven. Toen we vanuit PNG de grens over gingen naar Papua moest dat per minibootje omdat de grens dicht was vanwege Papua Freedom Movement.. Interesse in dit drama dat nauwlijks media aandacht krijgt ; freewestpapua.org

'411459' door annaben '411459' door annaben

TongaNuku'alofa

TongaNuku'alofa

Rise and shine

annaben

Ik heb al eerder een foto geplaatst met een vissersverhaal - het blijft een prachtig gezicht - eigenhandig met een net vis vangen. Deze vrouw gaat niet eens met haar bootje de zee op: misschien omdat het water op deze manier minder geroerd wordt en de vissen makkelijker de val in zwemmen?