Mieke89

profiel Mieke89

Naam

Reviews

0

Foto's & tips

4

Blogs

0

Lid sinds

13 February 2018

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Panasonic

Model

DMC-GF7K digitale ca

Overige

Extra lens: lumix panasonic 45-150

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (4)

'572507' door Mieke89 '572507' door Mieke89

UgandaRwenzori 

UgandaRwenzori 

Adembenemend uitzicht

Mieke89

Voor een bijzondere wandelroute midden in Afrika zijn de Rwenzori mountains een uitdagend avontuur voor zowel recreatieve wandelaars met een goede conditie als ervaren bergbeklimmers. We lopen de tweedaagse trekking door verschillende hoogtezones namelijk het 'afro montane forest', de 'bamboo zone' en uiteindelijk de 'heather zone'. Een pittige tocht van 11 kilometer door de hitte! We slapen in het Kalalama Camp op 3147 meter hoogte in de heather zone. 's Nachts is het koud: het koelt het af tot 7 graden. 's Ochtends is het uitzicht adembenemend. Tijdens zonsopkomst maken we deze foto, waarop het voor deze zone typerende groene mos op de boom is te zien. Meer ervaren klimmers kunnen vanaf dit punt verder klimmen naar de Margherita Peak (4485 meter hoogte).

'572500' door Mieke89 '572500' door Mieke89

UgandaMurchison Falls NP

UgandaMurchison Falls NP

De meedogenloze jacht

Mieke89

Een fantastische manier om Uganda en zijn prachtige natuur te leren kennen is om met een gehuurde auto zelf door het land te rijden. Nadat we 2,5 week lang het land hadden doorkruist in onze "blue star", hadden we de meest 'onbegaanbare' wegen bereden (gelukkig met four-wheel drive) en werden we steeds beter in het spotten van wildlife. Om 6:15 's ochtends reden we daarom zonder gids door National Park Murchison Falls in Uganda. In de ochtendschemering zagen we een groep antilopen allemaal in dezelfde richting kijken: een 'sign' dat er groot wild in de buurt was! Dat hadden we tenminste eerder van een gids geleerd. We zetten de auto stil en keken wat beter in het hoge gras. Een hyena deed zich daar tegoed aan de ingewanden van een (nog levende) antilope! We hoorden de antilope kermen en zagen andere antilopen lijdzaam toekijken. Even later (na deze foto) sloten nog twee andere hyena's aan en probeerden nog twee jakhalzen mee te genieten van dit feestmaal. Heel bijzonder om dit brute schouwspel helemaal alleen mee te maken! Ietwat misselijk en onder de indruk vervolgden we onze tocht door het National Park.

'572510' door Mieke89 '572510' door Mieke89

UgandaQueen Elizabeth NP

UgandaQueen Elizabeth NP

Pool Party!

Mieke89

Een echte aanrader is om in het Queen Elizabeth park een bootsafari te maken met de Irungu community boot. Deze is goedkoper dan de commerciëlere variant én het geld gaat direct naar de community (de mensen in het dorp). Daarnaast betaal je geen entree voor het national park bij deze boottocht. We zijn als enige op de boot en hebben dus een privé tour. De weersomstandigheden zijn ideaal voor het spotten van wild. Het is een een erg warme middag waardoor veel wilde dieren naar het water trekken voor een beetje verkoeling. Al snel zien we aan de waterkant bavianen, olifanten, nijlpaarden, buffels, krokodillen en tientallen vogelsoorten. Daarbij worden we in het Kazinga kanaal keer op keer omringd door groepen nijlpaarden. Onze gids heeft heel veel kennis van alle dieren die we zien. Na ongeveer een uur varen veert onze gids op van enthousiasme. Hij pakt zelfs zijn eigen fototoestel erbij. We zijn getuige van een heuse pool party met olifanten, nijlpaarden, buffels, krokodillen en verschillende vogelsoorten allemaal bij elkaar. We waren zelf minstens net zo enthousiast en hebben deze foto kunnen schieten.

Community updates

REIZIGER VAN DE WEEK
20-11-2020 Verdien jij ook een rugzak van Eastpak? Elke week geven we een Eastpak-rugzak cadeau aan iemand die een reisdroom heeft waargemaakt: de Reiziger van de Week. Ben jij de volgende gelukkige? Je hebt nog t/m maandag 23 november 23:59:59 om jezelf of iemand anders te nomineren voor de huidige nominatieronde! Stuur hier je nominatie in.

DE GROTE NATUUR QUIZ
06-11-2020 Test je kennis van de natuur tijdens de online Grote Natuur Quiz op 26 november en neem het live op tegen natuurliefhebbers uit heel Nederland. Natuurlijk maak je ook kans op verschillende leuke prijzen!
Koop nu je ticket in onze webshop. (Met je deelname steun je het Wereld Natuurd Fonds!)

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
06-11-2020 Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

week 47 | Community toppers

Svartifoss "De Zwarte Waterval". Foto: HenkVanetie

1. Topreview: Indonesië • Makassar door Graaf
2. Topfoto & tip: Svartifoss "De Zwarte Waterval" door HenkVanetie
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Antwan
5. Nieuwkomer: FBNN

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik