MarjanSp

profiel MarjanSp

Naam

Reviews

0

Foto's & tips

5

Blogs

0

Lid sinds

04 January 2020

Favorieten

Fav. werelddeel

Poolgebieden

Fav. stad

Stockholm

Over mij

Reisorganisator, Scandinavist, communicatieadviseur, hobbyfotograaf, geïntrigeerd door noorderlicht

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

Z6 & D7000

 

1 reactie(s) bij "MarjanSp"

  • profile image comment

    Lekkere binnenkomer met zo'n prachtige foto van het Noorderlicht. Welkom op deze website. Hoop dat je er net zo veel plezier aan beleeft als ik.

    Door CDahlkamp • geplaatst op 2020-01-05 17:17:47

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (5)

'1107320' door MarjanSp '1107320' door MarjanSp

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Als je niet meer weet

MarjanSp

Soms heb je van die momenten die je enorm graag vast wilt leggen met je camera. Of juist helemaal niet omdat je gewoon wilt kijken en genieten van het moment. Mooi als dat dan allebei lukt :-)

'1107547' door MarjanSp '1107547' door MarjanSp

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Relaxen in de avondzo

MarjanSp

Je moet er een stukje voor reizen en rijden, maar daar krijg je wat voor terug. Látrabjarg is niet de makkelijkst bereikbare plek, maar onmogelijk is het ook niet. Voordeel van de zomermaanden is de zon die bijna niet ondergaat, en het feit dat de meeste andere toeristen rond etenstijd vertrekken ;-). Als je dan nog een tijdje rustig blijft zitten of liggen bij de rotswand waar de papegaaiduikers zitten, komen ze tot rust. Ze zoeken een plekje om lekker te liggen, of komen gewoon voorbij lopen. Sommige haast sluipend met hun kopje tussen de schouders zo van: 'dan ziet ze me niet', anderen arrogant met het hoofd recht op: 'wie doet me wat?'. Wat een heerlijke vogeltjes om te zien, kan er geen genoeg van krijgen. Tip voor als je een rondreis boekt waarbij alle accommodaties vooraf zijn vastgelegd: vraag om 1 of 2 extra nachten op de plek waar de papegaaiduikers dichtbij zijn zodat je alle tijd hebt, ook om op andere tijdstippen dan midden op de dag te gaan kijken. Want midden op de dag zoeken ze voedsel en zijn er veel op zee.

'1107739' door MarjanSp '1107739' door MarjanSp

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

[kii-ttie-waik]

MarjanSp

Als je in Noord-Noorwegen reist, vinden veel mensen het geweldig om rendieren, elanden, zeearenden, otters etc te zien. En dat is natuurlijk ook een fantastische ervaring. Maar zelden tref ik iemand die spontaan de meeuwen noemt die aan de kust in grote getale te vinden zijn. Je hoeft er op zich weinig moeite voor te doen om ze te zien en ze zijn nieuwsgierig genoeg - zie ook bijgaande foto. Wie hier wie bestudeert...? En wist je dat de drieteenmeeuwen (met hun zwarte voetjes) hun eigen naam noemen? Wel de Engelstalige versie dan - kittiwake - luister maar eens goed als je in de buurt bent.

Ik ben fan van (2)