South Georgia

Hier is een enorm grote concentratie van wilde dieren te vinden. Vooral in Fortuna Bay kan je goed terecht om koningspinguïns te spotten. Het eiland is de meest bezochte bestemming van South Georgia en staat ook bekend om het prachtige landschap.

Informatie over South Georgia

Beste foto's & tips van South Georgia

'161996' door Bowral '161996' door Bowral

AntarcticaSouth Georgia

AntarcticaSouth Georgia

Koninkrijk

Bowral

Op South Georgia (een banaanvormig eiland met een oppervlakte van circa 3.700 km2) leven zo'n 200.000 koningspinguïns. De koningspinguïn is de een na grootste pinguïn en is 95 cm groot. Op het eiland vind je diverse grote kolonies, waaronder die bij Fortuna Bay.

'549404' door deerik '549404' door deerik

AntarcticaSouth Georgia

AntarcticaSouth Georgia

Nog 1x omkijken....

deerik

South Georgia en vooral St. Andrews bay is het paradijs voor de Koningspinguïn. Op dit stukje South Georgia staan er zo'n 400.000 te poseren. Ik adviseer iedereen die een boottocht naar Antarctica maakt, de XL variant te nemen en dit desolate stukje aarde te bezoeken. Na een indrukwekkende middag ben ik hier, over het strand, op weg terug naar de zodiacs die ons weer terug aan boord van het expeditie schip gaan brengen. Nog 1 keer omkijken, nog 1 keer genieten van de pinguïns in de late namiddag zon.

'484127' door deerik '484127' door deerik

AntarcticaSouth Georgia

AntarcticaSouth Georgia

Heel veel pinguïns

deerik

Hoe veel??? Die het weet mag het zeggen... Koningspinguïns zover het oog reikt. Honderden, duizenden, honderdduizenden. Op de zodiak terug naar ons schip, zat er een dame van ± 70 jaar oud in tranen naast me. Ik vroeg haar wat er was en of ik iets voor haar kon doen. Nee zei ze... ik ben hier voor de 5e of 6e keer en het blijft zo'n diepe indruk op mij maken. Pfff damm ik voelde met haar mee. Het maakte Heeeel veeeel indruk, Priceless!!!

Laat kaart zien

Laatste South Georgia artikelen

Hilarisch: pinguïns hebben de touwtjes niet in handen

Pinguïn versus touw! Een groepje pinguïns in South-Georgia probeert over een laag gespannen touw te stappen met hun korte pootjes, en dat levert een heel gevecht met het touw op! Kijk snel wie er wint!

Pinguïn versus touw! Een groepje pinguïns in South-Georgia probeert over een laag gespannen touw te stappen met hun korte pootjes, en dat levert een h...