Tongatapu foto's & tips

'389663' door Veroniek '389663' door Veroniek

TongaTongatapu

TongaTongatapu

Bloem

Veroniek

Mooie roze bloem op het hoofdeiland van Tonga. Deze bloemen zie je overal, net zoals bananenplantages, palmbomen, cocosnoten en lokale klederdracht. Wat bijzonder is op Tonga is dat je echt in een andere cultuur stapt. Weinig mensen kunnen goed Engels en is nog weinig toeristische infrastructuur.

'389675' door Veroniek '389675' door Veroniek

TongaTongatapu

TongaTongatapu

King George

Veroniek

The King himself. Dit bord hangt midden in Tonga op een kruispunt. De koning heeft zijn eigen paleis midden op het eiland en heeft veel aanzien. Tonga is het enige koninkrijk in de Pacific.

'389660' door Veroniek '389660' door Veroniek

TongaTongatapu

TongaTongatapu

Fietsen op Tonga

Veroniek

Op het hoofdeiland Tongatapu kun je in het stadje fietsen huren, hiermee kun je in een dag het eiland rondfietsen. Aan het eind van de dag heb je wel pijn aan je billen. Een strand vindt je niet zomaar, want bordjes zijn nergens te bekennen. Dit maakt het eiland extra avontuurlijk en uniek.

'389657' door Veroniek '389657' door Veroniek

TongaTongatapu

TongaTongatapu

Tonga

Veroniek

Tonga is een prachtig, rustig en gezellig eiland waar mensen je warm verwelkomen. Anno 2011 kwamen er nog weinig toeristen op Tonga, wij verbleven in een hostel met wat andere toeristen. Veel toeristen reizen door naar Vava'u, waar meer accommodaties te vinden zijn.

'389658' door Veroniek '389658' door Veroniek

TongaTongatapu

TongaTongatapu

Traktor

Veroniek

Dagelijkse werkzaamheden op het hoofdeiland van de het Koninkrijk Tonga, het laatste Koninkrijk in de Pacific. In het midden van het eiland staat een enorm bord met een foto van de Koning.