Tongatapu

Neem de tijd om op oostelijk Tongataputapu (het grootste eiland) de archeologische plek Mu’a te bewonderen. Je ziet piramides die ooit fungeerden als koninklijke graven. De Ha’amonga’a Maui Trilithon, een soort grote stenen poort met inkepingen, is slim gebouwd: de inkepingen geven precies aan wanneer de zon de langste en kortste dag bereikt en wanneer de zon op- en ondergaat. Dit toont aan dat de bevolking van deze ontspannen eilanden toch al in een vroeg stadium tijdbewust was.

Informatie over Tongatapu

Beste foto's & tips van Tongatapu

'389663' door Veroniek '389663' door Veroniek

TongaTongatapu

TongaTongatapu

Bloem

Veroniek

Mooie roze bloem op het hoofdeiland van Tonga. Deze bloemen zie je overal, net zoals bananenplantages, palmbomen, cocosnoten en lokale klederdracht. Wat bijzonder is op Tonga is dat je echt in een andere cultuur stapt. Weinig mensen kunnen goed Engels en is nog weinig toeristische infrastructuur.

'389675' door Veroniek '389675' door Veroniek

TongaTongatapu

TongaTongatapu

King George

Veroniek

The King himself. Dit bord hangt midden in Tonga op een kruispunt. De koning heeft zijn eigen paleis midden op het eiland en heeft veel aanzien. Tonga is het enige koninkrijk in de Pacific.

'389660' door Veroniek '389660' door Veroniek

TongaTongatapu

TongaTongatapu

Fietsen op Tonga

Veroniek

Op het hoofdeiland Tongatapu kun je in het stadje fietsen huren, hiermee kun je in een dag het eiland rondfietsen. Aan het eind van de dag heb je wel pijn aan je billen. Een strand vindt je niet zomaar, want bordjes zijn nergens te bekennen. Dit maakt het eiland extra avontuurlijk en uniek.

Laat kaart zien