Rabaul

Foto door Reisreporter Esthers

De Pedra Azul is een rotsformatie van meer dan 1800 meter hoog. Onder begeleiding van een gids kun je de berg beklimmen. In het park Estadual da Pedra Azul zijn verschillende wandelroutes die leiden naar watervallen en natuurlijke zwembaden.

Informatie over Rabaul

Beste foto's & tips van Rabaul

'546364' door Esthers '546364' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Verse vis

Esthers

Op het eilandje Pidgeon waar we tijdens een rondtochtje door de baai bij Rabaul aanmeerde om te gaan snorkelen zagen we deze visser die trots zijn zojuist gevangen vissen liet zien. Ze zagen er zo lekker uit dat we een paar vissen gekocht hebben en in ons hotel heeft de kok er 's-avonds een geweldige maaltijd van gekookt.

'541419' door Esthers '541419' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Op de steiger

Esthers

Op zondag na de kerk gaan er veel mannen vissen vanaf de enige aanleg steiger in Kokopo. De mannen vissen met hengels, de kinderen alleen met een draadje waar aan een haakje zit. Tevens heb je ook een mooi zicht op de vulkanen op de achtergrond.

'550498' door Esthers '550498' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Vis en diesel

Esthers

Vanuit onze accommodatie in Kokopo gaan we een dagje rondkijken in de buurt van Rabaul, waar er nog te zien is uit de tweede wereldoorlog, toen de Japanners hier huisden. Onderweg komen we langs een stalletje waar zojuist gevangen vis aangeboden wordt. De vader van deze jongetjes heeft deze zwaardvis aan een lijntje, zittend in een traditionele kano (lees, uitgeholde boomstam) gevangen in de Blanche Bay.

Laat kaart zien