Wanaka beste reistijd

Het weer in Wanaka

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Wanaka te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Wanaka? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Wanaka

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weerDe gemiddelde temperatuur en neerslag in Wanaka Zuid:Het zeeklimaat maakt het Wanakase weer onvoorspelbaar. Het kan van het ene op het andere moment omslaan. De drukste seizoenen zijn de zomer, december t/m februari, en de winter, mei t/m augustus. Wie dus in alle rust van Wanaka wil genieten zonder per se de warmste en koudste dagen mee te pakken kiest voor de maanden februari, maart, oktober en november.


Reisadvies
Voor Wanaka geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
6 februari Waitangi, 25 april ANZAC Dag.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Wanaka

Beste foto's & tips van Wanaka

'154067' door robertmeerding '154067' door robertmeerding

Nieuw-ZeelandWanaka

Nieuw-ZeelandWanaka

Tropisch regenwoud bi

robertmeerding

De Franz Josef Gletsjer ligt samen met de Fox Gletsjer in een uniek gebied op het Zuider Eiland van Nieuw Zeeland waardoor het mogelijk is dat het uiteinde van de gletsjer is omgeven door regenwoud. Hoe het allemaal meteorologisch etc in elkaar steekt weet ik niet maar t is een uniek gezicht.

'502714' door RobHoekstra '502714' door RobHoekstra

Nieuw-ZeelandWanaka

Nieuw-ZeelandWanaka

Lake Wanaka

RobHoekstra

Nieuw Zeeland is qua natuur een mooi land waar de fanatieke RR zeker aan zijn "trekken" komt. Toen ik er was boeide fotografie me eigenlijk niet zoveel en schoot ik misschien 10 foto's per dag met een van de allereerste digitale camera's. Dit is er eentje genomen bij Lake Wanaka op het Zuider eiland. Mocht ik er ooit nog eens terugkomen dan ga ik zeker de (foto)schade inhalen ;-)

Laat kaart zien