Dunedin omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wildlife kijken op Otago Peninsula

Dunedin omgeving,
Nieuw-Zeeland


Op het schiereiland Otago bij Dunedin komt een zeldzame pinguïn voor, de yellow-eyed pinguïn en dat niet alleen ook de zeldzame Nieuw Zeelandse zeeleeuw komt er voor. Dat is wel genoeg zeldzaamheid zou je denken.

Nee, bij Taiaroa Head bevindt zich ook nog 's werelds enige broedplek van albatrossen op het vaste land.

Wij deden een Tour van een halve dag waarbij we eerst naar naar het Royal Albatross Centre gingen. In het center kregen we eerst allerlei informatie over deze vogel met een spanwijdte van 3 meter. Buiten, vanaf een uitkijkpunt konden we de albatrossen zien vliegen. Indrukwekkend!

Het tweede deel van de Tour ging naar een privé reservaat. De gids liep voor ons uit over een zeer winderig grasland. Na ongeveer 15 minuten lopen kwamen we bij een mooi stil strand waar zeeleeuwen lagen, deze zagen we al van verre. De gids gaf zeer goede informatie over de dieren en zag er op toe dat je ze niet de dicht naderde (dat wil je trouwens ook niet wat een beesten!!).

Bij dat zelfde strandje ook die geinige yellow-eyed pinguïns. We zagen er een aantal broeden tussen het gras. Er was een speciaal schuilhut vanaf waar je de pinguïns kon aanschouwen zonder dat ze jou zagen. Het leukst vond ik nog dat ze door het gras waggelden tussen de schapen!! Wat een bizarre combinatie pinguïns en schapen! Ook over de pinguïns waakte de gids goed. Je mocht niet flitsen want dat is zeer schadelijk voor hun ogen!

Een hartstikke leuke informatieve tour, waarbij je bijzondere dieren van dichtbij kan zien, je lekker buiten bent en je kan genieten van het fantastische kustlandschap. Dit alles met respect voor de natuur!