Christchurch omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een hoop te zien!

Christchurch omgeving,
Nieuw-Zeeland


We hebben er lang naar uitgekeken, maar het was dan eindelijk zover, we zijn geland in Nieuw-Zeeland! Onze eerste dag vertrokken we met onze camper van Christchurch naar Kaikoura.
Voordat we in het stadje Kaikoura aankwamen zijn we gestopt bij het schiereiland van Kaikoura. Hier is het Kean view point GPS: 42°25'22.9"S 173°42'57.0"E. Vanaf hier kan je heel dichtbij tientallen zeehonden zien die heerlijk zwemmen in de zee of lekker op de rotsen liggen te slapen. Als je geluk hebt kan je vanaf hier ook dolfijnen zien. Wij waren zulke geluksvogels! We zagen een hele groep dolfijnen springen, ze wisten van geen ophouden. Wat een prachtig gezicht was dat!
De foto is gemaakt toen wij lekker zaten te ontbijten in onze camper. Terwijl wij daar zaten kwam er een zeehond onze kant opgelopen. Vlak naast onze camper ging hij zitten. Stil bleven we kijken om hem niet weg te jagen. Blijkbaar voelde hij zich wel erg op z’n gemak bij ons want hij ging lekker zitten poepen! Nadat wij in lachen uitbarstten waggelde hij terug naar de zee alsof er niks was gebeurt.
Een goed begin van een prachtige, onvergetelijke rondreis door Nieuw-Zeeland.