Nelson

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nelson image

Oud & Nieuw in Nieuw-Zeeland

Nelson
Nieuw-Zeeland
Traveljunkie

Oud & Nieuw in Nieuw-Zeeland

We zijn in Nederland toch wel een beetje verwend met oud en nieuw hoor. Hier heb ik jarenlang dit feest gevierd op de Dam in Amsterdam. Eigen flessen Champagne mee, sterretjes en heel veel gezelligheid met veel vrienden. In 2005 had ik het geluk een reis te maken door Nieuw-Zeeland. Oud & Nieuw viel precies op de dag dat we in het noorden van het zuidereiland zaten, in Nelson. Ik was met een reisgezelschap en het was een erg gezellige avond, welke we doorbrachten in de Ierse pub.

Er speelde een band en het was een dolle boel. 12 uur was het voordat we er erg in hadden. Met zijn allen aftellen in de kroeg, snel even feliciteren en daarna.... was het over! Iederen ging gewoon weer dansen. Wij als Hollanders gingen naar buiten, daar was niet één vuurpijl te zien, geen rotje te horen of vuurpot te bewonderen. Omdat we zo gewend zijn om met een biertje of drankje in de hand buiten feest te vieren stonden we daar op straat. Gelukkig waren er wel meerdere mensen, waardoor je toch het idee had dat er iets speciaals aan de hand was.

Al snel kregen we bezoek van oom agent. Of we ons drankje binnen konden brengen. Het was ten strengste verboden om buiten alcohol te nuttigen. Dat sloeg alles... we dropen weer af naar binnen en hebben het daar dan maar tot in de kleine uurtjes gezellig gemaakt. Ik mag er op hopen dat Nelson niet representatief was voor Nieuw Jaar in Nieuw-Zeeland. Het is leuk om ergens anders Oud&Nieuw te vieren, heb het zelfs ook in Spanje, Australie en Zuid-Afrika gevierd. Maar ook daar was weinig vuurwerk te bekennen bij de lokale mensen.... en dat maakt het toch wel erg leuk hier in ons kikkerlandje!